A héten érkezhet a kínai Huawei Mate 30 Lite

A Huawei Mate 30 széria debütálása még egy kicsit odébb van, de a most kiszivárgott plakátok szerint Lite változat még ezen a héten bemutatkozhat Kínában.


Tavaly a Huawei Mate 20 Lite Kínában Maimang 7 néven debütált, holnap pedig a már a Maimang 8 bemutatójára készül a Huawei, ami nagy valószínűséggel Huawei Mate 30 Lite-ként fog érkezni a globális piacra. A készülékhez már több promóciós kép is érkezett, ezek alapján pedig kaptunk egy kis rálátást a hardverspecifikációkra. A plakátok szerint 6,21 hüvelykes megjelenítőt kap majd az eszköz, benne egy nagyon apró szenzorszigettel, amiben csak az előlapi kamera fog elhelyezkedni. A képekből kiderült, hogy a Maimang 8 hátlapja három darab kamerának és egy ujjlenyomat olvasónak ad majd helyet, előbbiek egyébként 24+16+2 megapixelesek lesznek, utóbbit pedig a megszokott helyre pozicionálták.

Megtudtuk, hogy Kirin 710 rendszerchip gondoskodik majd a számítások végrehajtásáról, ami pedig a rendszermemóriát illeti 6 GB RAM mellé 128 GB-os tárolót kapunk. Sajnálatos módon az USB-C csatlakozó helyett a hagyományos micro USB aljzattal kell majd beérnünk, de jó hír, hogy lesz 3,5 mm-es jack csatlakozó, már annak aki használja is. Azért a képeket láttán mindenképp érdemes leszögezni, hogy első ránézésre nagyon hasonlít a Huawei P smart + (2019)-re a Maimang 8, és a hardverek is szinte ugyan azok, ez alól csak a tárhely és a rendszermemória a kivétel. Pár órán belül megtudjuk, hogy pontosan milyen telefonról is van szó.

FORRÁSgsmarena
MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalamat, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.