5G-s telefon készül a Honor műhelyében

Sejthető volt, hogy a Honor is hamarosan jelentkezni fog egy 5G-s eszközzel. Sőt, hajlítható mobil is szerepel a tervek között, de az legkorábban jövőre.


George Zhao a Honor elnöke egy interjúban elárulta, hogy az utolsó negyedévben ők is piacra dobják az első 5G-s készüléküket. Mivel addig még bő fél év van hátra, nyilván nem a frissen debütált Honor 20 szériából készül 5G variáns. Tavaly decemberben mutatták be a Honor V20-at, azelőtt pedig az elődmodellt, valószínű tehát, hogy a Honor V30 kap majd 5G-s verziót. Persze ez csak spekuláció, biztosat ilyenkor még nem lehet mondani. Akár dönthetnek úgy is a Honor-nál, hogy egy teljesen új szériát indítanak.Zhao elmondta, a Huawei és Honor együtt 47,3 százalékos növekedést produkált az elmúlt hónapokban, mindezt úgy sikerült elérni, hogy a legfőbb konkurenseknek számító Samsung és Apple eladásai csökkenő tendenciát mutattak. A hajlítható eszközök is szóba jöttek, mint kiderült a Mate X még ebben a hónapban felkerült a boltok polcaira Kínában, ezt követően pedig a kiválasztott régiókban.

A Honor-nál is tervbe van egy ilyen masina, de ők jóval olcsóbban akarják árulni. Kivárnak, hogy a szükséges komponensek ára valamennyire mérséklődjön. Zhao egy korábbi nyilatkozatában elárulta, leghamarabb jövőre számíthatunk az első hajlítható készülékre.