A Huawei szerint továbbra is megállás nélkül folyik telefonjaik gyártása

A közelmúltban felröppentek olyan hírek miszerint a Foxconn az embargó hatására csökkentette a Huawei mobilokba való alkatrészek gyártását, most megérkezett a kínai cég hivatalos közleménye is, melyben kifejezetten cáfolják ezt a pletykát.


A South China Mornins Post tette elsőként közzé azt a hírt, miszerint a tajvani Foxconn ami egyébként olyan cégeknek gyárt mint a Xiaomi vagy az Apple az elmúlt napokban csökkentette a Huawei készülékekbe tartozó alkotóelemek gyártását. Ezt azzal indokolták, hogy az elmúlt időszakban nem volt olyan nagy az érdeklődés a Huawei mobilok iránt, ezért a szencseni székhelyű cég kényeteken volt a Foxconn felé leadott rendelési számát csökkenteni -ezt az információt a South China Mornins Post névtelen forrásokból szerezte, melyek elmondásuk szerint érintettek az ügyben. A Huawei szóvivője a napokban nyilatkozott ezzel az állítással kapcsolatban, elmondta, hogy a “Huawei elutasítja ezeket az állításokat, a globális termelési szintjeik továbbra is a normális ütemben folynak, tehát az egyik irányba sem változtak jelentősen”.

Az elmúlt hetek eseményei alapján azért tudjuk, hogy a Huawei termelésével kapcsolatos aggodalmak nem légből kapottak, mivel az embargó elég jelentős hatást gyakorolhat a kínai vállalatra. Jelenleg a 90 napos haladék előnyeit élvezheti a Huawei, ez idő alatt továbbra is úgy kereskedhet amerikai cégekkel mint korábban. Remélhetőleg augusztus 19-ig sikerül egyezségre jutnia az amerikai kormánnyal és akkor nem kell búcsút inteniük a felhasználóknak sem az Android rendszertől.

Kapcsolódó cikkek:

A Google felfüggeszti a Huawei Android licencét? Bajban a Huawei tulajok?

90 napot kapott az USA-tól a Huawei

Újabb csapás a Huaweinek: Európa nem kér a Huawei féle 5G hálózatból

Az ARM is beintett a Huawei-nek, ami miatt akár le is állhat a telefonok gyártása

A sok rossz mellé, végre egy jó hírt is kapott a Huawei

A Huawei jövőjéről és a jelenlegi helyzetről beszélt Richard Yu, a kínai cég egyik vezetője

Megvan mivel helyettesítené a Play Áruházat a Huawei

Hamarosan jöhet a Huawei független mobil operációs rendszere

FORRÁSforbes
MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalamat, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.