Még az 5G sincs teljesen kiépítve, de a Samsung már a 6G-n dolgozik

Ugyan az 5G még mondhatjuk meglehetősen gyermekcipőben jár, de ez nem akadálya a technológia fejlesztésének, ennek kapcsán a Samsung el is árulta, hogy ők már dolgoznak a következő generációs hálózaton.


A világ számos pontján lévő nagyobb városokban már élvezhetik az 5G nyújtottal előnyöket, de arra még biztosan hónapokat kell várnunk, hogy egy egész országot lefedjen a hálózat. Mint tudjuk a Samsung a technológiai fejlesztés élén jár, így nem meglepő, hogy az 5G kezdetén ők már a 6G-ben gondolkodnak. Kedden a dél-koreai cég hivatalosan is megerősítette, hogy az 5G hálózat kezdeti bevezetését követően Dél-Szöulban alakítják ki nemrégiben megalakult Advanced Communications Research Center alá tartozó a Samsung Research legújabb központját, ahol már a 6G utáni kutatásokat fogják végezni.

Elárulták, hogy a 6G-n kívül a mesterséges intelligenciával és a robotikával is foglalkozni fog ez a részleg. Az biztos, hogy jó pár évnek el kell telnie mire a 6G is elérhető lesz mindenki számára, de valószínűleg ez az 5G esetében sem lesz másképp.

FORRÁSkoreaherald
MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalamat, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.