Kiszivárgott a Galaxy Note 10 várható ára

Az elmúlt napokban rengeteg hír jött a Galaxy Note 10-ről, bár a bemutatóig még van néhány hét, de már szinte mindet tudunk a mobilról. A specifikációk nagy része kiszivárgott és a tegnapi rendervideó után már a dizájnt is sikerült nagyjából tisztába tenni. 


Egy dolog van ami nem teljesen világos, ez az ár. Az ugye borítékolható volt, hogy a Galaxy S10 és Galaxy S10 Plusnál drágább lesz a Note 10. Ez minden évben így van, valószínű nem is ér majd senkit meglepetésként. A kérdés viszont, hogy mennyivel? Egy orosz forrás szerint a telefon ára várhatóan 1100 és 1200 dollár között lesz. Arról viszont nem esik szó pontosan melyik modell fog ennyibe kerülni. Ha valóban jön a Note 10e annak olcsóbbnak kell lennie, az 5G-s verzióért ez az ár pedig elég kevésnek tűnik.

Így kizárásos alapon a standard Note 10 áráról érkezhetett ez infó. Ha a Samsung szokásos árazását vesszük figyelembe, akkor az alapmodellért kérnek majd 1100 dollárt és az extra tárhely pedig plusz 100 dollárba kerül. Átváltva ez olyan 313-341 ezer forintra jön ki, de még nem számoltunk a “viszonylag” magas helyi adókkal, ezek még dobni fognak a hazai áron. Szerintem 350 ezer forint körüli hivatalos fogyasztói árcédulával nyugodtan lehet kalkulálni, de azért bolti garanciával ennél jóval olcsóbban is beszerezhető lesz a masina.A Note 10e bizonyára 300 ezer forint alatt lesz, az 5G-s modell ára pedig a 400 ezerhez közelíthet majd, feltéve ha itt is felkerül a boltok polcaira. A forrás hozott egy másik hírt is, a Samsung állítólag talált egy megoldást amivel az előlapi kamerát körülölelő keretet vékonyabbra tudják szabni, így a kameralyuk valamivel kisebb lesz mint a Galaxy S10 mobiloknál. A tegnap kiszivárgott rendervideó alapján a Note 10 széria sokkal szögletesebb lesz, mint az előd modellek és úgy tűnik idén már megtörténik az amiről régóta pletykálnak, a Galaxy S szériánál valamivel erősebb rendszerchippel érkezhet a Note sorozat.