2020-ban már globális szinten jön a telefonokra a HarmonyOS

harmonyos-cover

Túllép a kínai piacon a HarmonyOS és jövőre már világszerte jelen lesz a Huawei saját fejlesztésű rendszere.


Pár hónappal ezelőtt még nagy volt a kavarodás a HarmonyOS körül, majd augusztusban a Huawei tiszta vizet öntött a pohárba, illetve ezzel egyidejűleg be is mutatta első ilyen eszközeit. A Huawei egyik vezetője Dr. Wang Cheng Lu a napokban egy konferencián elmondta, hogy jövőre már telefonokon is megtalálható lesz a HarmonyOS. Azonban hangsúlyozta azt is, hogy a Harmony nem helyettesíti majd az Androidot. Az Android maradt továbbra is a Huawei által preferált operációs rendszer, és a legtöbb eszközük ezt foga használni.

harmonyos

Más érdekességeket is elárult Dr. Wang a HarmonyOS-el kapcsolatban. Elmondása alapján 2020-ban már nem csak a kínai piacon lesznek a HarmonyOS-el ellátott termékeik beszerezhetők, hanem a nemzetközin is. Ennek fényében bejelentette azt is, hogy 2020 augusztusáig nyílt forráskódú lesz a HarmonyOS.

A Counterpoint Research szerint is eléggé felkavarhatja majd az állóvizet a HarmonyOS, mivel meglátásuk szerint jövő év végére akár felülmúlhatja a Linux-ot és így az ötödik legnépszerűbb operációs rendszerré válhat.

Felkészült a Google-lel való szakításra a Huawei: bemutatták a HarmonyOS-t

Bemutatták az első HarmonyOS-t futtató eszközöket

FORRÁSgizmochina
MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.