2,5 milliárdszor biztonságosabb lesz a Samsung ujjlenyomatolvasója 2025-re

A dél-koreai vállalat nagy fejlesztéseket hozhat el az okoskészülékek iparába, ugyanis a 2025-ös évre egy újfajta technológiát tervez kidobni, ami által 2,5 milliárdszor biztonságosabb lesz az ujjlenyomatolvasó, mint eddig.

A Samsung kimondottan nagy hangsúlyt fektet a készülékeinek biztonságára, aminek az alapját mindenképpen a Samsung Knox adja, mellé pedig olyan biometrikus azonosítások társíthatók, mint az arcfelismerés vagy az ultrahangos ujjlenyomatolvasó, ami leginkább a Samsung Galaxy S szériákban található meg, de az elmondható, hogy ez a legbiztonságosabb a piacon.

A cég utóbbit folyamatosan fejleszti és évről évre egyre pontosabb lesz az érzékelője, ami annak köszönhető, hogy az érzékelési felület is folyamatosan növekedett.

Úgy tűnik viszont, hogy a 2025-ös évre szintet léphet a cég, ugyanis a legújabb információk szerint egy olyan megoldáson dolgoznak, amivel 2,5 millárdszor biztonságosabb lesz az ujjlenyomatolvasó a készüléken.

Igen ez nem elírás, tehát biztosak lehetünk a nagy mértékű javulásban, sőt a forrás azt is megjegyzi, hogy állítólag az új OLED 2.0 kijelző és az All-In-One érzékelő technológia segítségével akár egyszerre három ujjunkat is beolvashatjuk a nagyobb biztonság érdekében. Ha ezt meglépik, akkor a cég uralni fogja ezt a szegmenst és a dél-koreai vállalat készülékei lehetnek a legbiztonságosabb okostelefonok a piacon.


Forrás