270 millió eladott mobillal kalkulál idén a Huawei

huawei-logo

A Huawei egész jól zárhatja ezt az évet, annak ellenére, hogy az USA szankciói miatt kénytelenek a mobiljaikat a Google szolgáltatásai nélkül piacra dobni.

A héten hallhattunk róla, hogy a Huawei-nek több mint 60 nappal előbb sikerült eladnia 200 millió mobiltelefont mint az előző évben. Tavaly december 25-én tudták csak ezt a számot produkálni, de most már októberben elérték a 200 milliós eladást. Ebből adódóan elég bizakodóan néznek a jövő felé a cég vezetői. A Huawei alapítója, Ren Zhengfei például az európai sajtónak elmondta, hogy ebben az évben már 270 millió okostelefon eladásával számolnak, tehát 20 millióval többre mint amennyit kitűztek célul.

usa-china

Azt azért érdemes megjegyezni, a Mate 30 szériát a megjelenést követően hatalmas kedvezménnyel árulták Kínában, tehát nem csoda, hogy csak ebből több mint 10 millió darabot tudtak értékesíteni. Persze azt biztosra vehetjük, hogy a karácsonyi szezonban rengeteg telefon gazdára talál majd, de ez nem garancia arra, hogy valóban eladnak 270 millió készüléket.

huawei-cover

2016-ban a Huawei egyébként kijelentette, hogy 2021-re ők fogják eladni a legtöbb telefont világszerte. ha idén sikerül nekik tényleg 270 millió készüléket értékesíteniük, akkor jó úton haladnak a céljuk felé. A jelenleg első helyen álló Samsung 2018-ban 290 millió okostelefon adott el. Ha a Mate 30 modellek is világszerte beszerezhetőek lennének még egyszerűbb dolga lenne a kínai cégnek. Egy próbát megérne azért, hogy mit szólnának a felhasználók a Google szolgáltatások nélküli telefonokhoz, mert mint tudjuk mindennek van megfelelő alternatívája.

FORRÁSgsmarena
MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.