30 wattos vezeték nélküli töltéssel állt elő a Xiaomi

mi-charge-turbo-cover

A töltési sebesség egy elég fontos tényező lehet egy adott mobiltelefonnál, a vezetékes töltés terén már elkönyvelhetők jobbnál jobb technológiák, most pedig a vezetékmentes töltés is kapott egy elég gyors alternatívát.


Azt hiszem kijelenthetjük, hogy a Xiaomi élen jár a különféle töltés technológiák terén. Azt már korábbról tudjuk, hogy gőzerővel fejlesztik a 100W-os vezetékes töltést most pedig bemutatták az első 30W-os vezetékmentes töltőpadjukat. A cég ma rántotta le a leplet Kínában a nemes egyszerűséggel csak Mi Charge Turbo nevű eszközről, ami 30W-os vezetékmentes töltést kínál. A kiegészítő felülete nagyjából egy normál egérpad méretű, vastagságra persze ennél azért jóval méretesebb. Rajta bárhol elhelyezhetjük azt a telefont amit tölteni szeretnénk, majd ezt követően egy zöld fény jelzi, hogy a töltőpad érzékelte a készüléket és megkezdődött a töltés.

A fent látható videón elvileg egy Xiaomi Mi 9 Pro 5G-t töltenek a Mi Charge Turbo-val. Ezt a modellt még nem mutatta be a Xiaomi, de már párszor hallhattunk róla. Így a képkockákból leszűrhető az is, hogy ez lesz az első mobiltelefon ami támogatni fogja az újdonságot. Információink szerint egy 4000 mAh-s akkumulátort 25 perc alatt képes lesz félig feltölteni, a teljes feltöltéshez pedig 69 percre lesz szükség. Mint szokták mondani a puding próbája az evés. A videón tökéletesen működik az eszköz, kíváncsian várjuk majd a vele kapcsolatos felhasználói tapasztalatokat is.