34 millió forinba kerül a világ legdrágább iPhone-ja

iphone-11-sol-cover

Egy ház árába kerül a világ legdrágább telefonja, mutatjuk mit tud 34 millió forintért az iPhone 11 Pro Max Solarius Zenith.


Az elmúlt években már több egyedi iPhone modellt láthattunk. Ezek általában kézzel készített darabok és hátlapjukra drágaköveket vagy arany borítást szoktak kapni. A Caviar nevű cég az egyik élenjáró az egyedi telefonok gyártásában, kínálatukban persze nem csak az Apple mobiljai, hanem Samsung készülékek is megtalálhatók, de korábban Huawei telefonjaik is voltak.

Eddig általában csak képeken láthattuk egyedi eszközeiket, de most az egyik népszerű külföldi YouTubernek, név szerint Marques Brownlee-nak elküldték az Solarius Zenith névre keresztelt alkotásukat. Marques egy közel 10 perces videót készített a különleges darabról és így nem csak képeken, hanem egy videó keretein belül is megtekinthettük a méregdrága telefont.

iphone-11-solarius

24 karátos arany iPhone

Az iPhone 11 Pro Solarius Zenith akárcsak a többi Caviar féle telefon 24 karátos arany hátlapot kapott, melyen több drágakövet is elhelyeztek. Sőt még egy órát is találunk ezen az oldalon, így ha letesszük az asztalra kijelzőre fordítva a telefon akkor is láthatjuk az időt. A Caviar iPhone 11 Pro-ja a díszítés miatt jóval nagyobb súlyt nyom a mérlegen mint egy alap iPhone 11 Pro. Marques Brownlee le is mérte a súlyát, ami 436 gramm volt, ezzel szemben egy gyári modell csak 188 grammos.

A doboz tartalma

A mobilt egy különleges díszdobozban kapjuk, mellé egy aranyból készült sim tálca nyitó tű, egy Caviar tokos Airpods Pro és egy gyári gyorstöltőt jár. Valamint egy kis eszközt amivel elindíthatjuk a telefon hátlapján lévő órát, mondanom sem kell, hogy ez szintén aranyból van.

iphone-11-sol-box

Ugyan gyártó honlapján nem tüntetik fel, de ez valószínűleg egy automata óra, vagyis a mozgásnak köszönhetően működik. A Solarius név egyértelművé teszi, hogy a Caviar tervezőit a galaxis inspirálta a megalkotáskor. Az okostelefon hátlapján lévő koncentrikus körök a bolygókat ábrázolják, középen a folyamatosan mozgó óra pedig a napot szimbolizálja.

Na, de mennyi az annyi?

Akárcsak a többi Caviar termék ez is egy vagyonba kerül. A legolcsóbb változat ugyanis 96.730 dollárba kerül, ami átszámítva körülbelül 28 millió forintot jelent.

iphone-11-sola-price

Természetesen a Caviar kínálatában találunk iPhone 11 Pro Max modellt is, ebből az 512 GB-os variánsért 115.180 dollárt, vagyis 34 millió forintot kérnek.