35 perc alatt töltene fel teljesen a Xiaomi Mi 10

xiaomi-cover

A Xiaomi élen jár a töltési technológiák fejlesztésében, a legújabb pletykák szerint következő csúcsmobiljukat már egész elképesztő töltési sebességgel dobnák piacra.


Az szinte biztos, hogy 2020-ban jön a Xiaomi Mi 10 széria, ami az eddigi információk alapján két telefont foglal majd magában első körben, majd gyaníthatóan később jönnek az olcsóbb változatok. Ez a két mobil a Xiaomi Mi 10 és Mi 10 Pro néven fog érkezni, bár a telefonokról eddig nem sokat tudunk, de ha az idei szériából indulunk ki akkor már februárban bemutathatják őket. Egy bennfentes forrás szerint mindössze 35 perc elég lenne ahhoz, hogy feltöltsük mindkét készülék akkumulátorát. Állítólag Xiaomi még most is dolgozik a technológián és a Mi 10 és Mi 10 Pro vezeték, illetve vezeték nélküli töltése 50 W-os lehet.

xiaomi-mi9
Xiaomi Mi 9

Az elmúlt időszakban nagyon sokat fejlődött a vezeték nélküli töltés sebessége, információink szerint az 50 W-os vezeték nélküli töltés lenne az amivel előrukkol a kínai gyártó a következő évben. A kínai hatóságok egyébként már tanúsítottak még ennél is gyorsabb töltést, ami szintén a Xiaomi nevéhez köthető. Ez 66 W-os, de a Xiaomi egyik vezetője szerint nem biztos, hogy készen áll majd a technológia mire bemutatják a Mi 10 szériát.

Jó, de már van gyorsabb…

Annak ellenére, hogy a 35 perces töltési idő igazán jól hangzik, egy konkurens gyártó már októberben bemutatott egy ennél gyorsabb megoldást. Az Oppo Reno Ace-nek csupán 28 percre van szüksége, hogy gyári 65 W-os töltőjével 4000 milliamperórás akkumulátorát feltöltse. Viszont az Oppo Reno Ace-ben lévő Super VOOC Flash Charge-al jelenleg csak vezetékes töltés támogatott.

oppo-reno-ace

Lin Bin a Xiaomi elnöke egyébként már a hónapban egy Weibo bejegyzésben megerősítette a Mi 10 érkezését. A Mi 10 és Mi 10 Pro hardverspecifikációit illetően biztosat még nem tudunk, de számíthatunk a december elején bemutatott Snapdragon 865 lapkára. Illetve az is nagyon valószínű, hogy a Samsunggal közösen kifejlesztett 108 megapixeles kamera is felkerül majd a mobil hátlapjára és nyilván a RAM/tárhely méretére sem lesz panasz.