48 megapixeles kamerával debütált a Samsung Galaxy A12

galaxy-a12-cover

Apróbb, de annál jobb módosításokkal érkezett a Galaxy A11 frissített változata a Galaxy A12.

A Samsung még márciusban mutatta be a Galaxy A11 készülékét, de már meg is érkezett a folytatás Galaxy A12 néven. A most bemutatott Galaxy A12-ről elmondhatjuk, hogy dizájnban teljes mértékben eltér elődtől. A gyártó a 6,5 hüvelykes HD+ felbontású Infinity V kijelzőt pakolt az A12-be az A11-ben lévő Infinity O helyett. A szelfik készítéséről egy 8 megapixeles kamera gondoskodik. A hátlapon pedig az előző generációhoz képes több lett a modulok száma, sőt a felbontás is jó irányba fejlődött. Itt az elsődleges szenzor 48 megapixeles, ami mellé jár még egy 5 megapixeles ultra széles látó, egy 2 megapixeles mélységérzékelő és egy szintén 2 megapixeles makró kamera. Az ujjlenyomat olvasó is adott, ezt a bekapcsológombban találjuk.

galaxy-a12-1

A telefon belsejében egy nyolcmagos processzort találunk, ami 2,3 GHz-es és 1,8 GHz-es teljesítményű magokkal rendelkezik. Ugyan a Samsung nem árulta el, hogy mégis melyik lapkáról van szó, de a konfiguráció alapján Helio P35 gondoskodhat a számítások elvégzéséről. A memóriakiosztást illetően több variáció is forgalomba kerül, van 3, 4 vagy6 GB RAM-mal szerelt változat is. Szerencsére a tárhely esetében is van választási lehetőségünk, 32, 64 vagy 128 GB-os modellek közül választhatunk és adott a microSD általi bővítési lehetőség is akár 1 TB-ig. Az akkumulátor kapacitása 5000 mAh, amit 15 wattos gyorstöltéssel tudunk táplálni.

A Galaxy A12-t fekete, fehér és kék színekben 2021 januárjától 65 ezer forintnak megfelelő euróért tudjuk megvásárolni. A hazai starttal kapcsolatban még nem érkezett információ.