48 megapixeles kamerával és lenyűgöző színválasztékkal érkezett a Nova 4

A Huawei Nova 4-ről az elmúlt hetekben már elég sokat hallottunk, ma végre bemutatta a kínai cég az eszközt és igen látványosra sikerült.


Ugyan a Samsung elleni harcban alulmaradt a Huawei a Nova 4-el mivel a dél-koreaiaknak sikerült előbb lerántaniuk a leplet a Galaxy A8s-ről, de véleményem szerint a Huawei hasonló (első) mobilja sokkal jobban néz ki. Az újdonság 6,4 hüvelykes Full HD+ (2310 x 1080) felbontású IPS LCD panellal érkezett. A mobil sajátossága a kijelzőben elhelyezett kamera, a Nova 4 egy 25 megapixeles szelfikamerát kapott, f/2.1 rekeszértékkel és sokkal kisebb kivágással mint a Galaxy A8s esetében.

A hátlapon három modult helyezett el a gyártó, ezek közül az egyik egy f/2.4-es 2 megapixeles, ami a mélységérzékelésért felel. A második egy 16 megapixeles széles látószögű kamera f/2.2 rekeszértékkel. Végül a fő kamera, ami ami megkülönbözteti egymástól a Nova 4 két változatát, mivel 20 megapixeles és 48 megapixeles főkamerával rendelkezők közül választhatunk, ezen kívül csak az ár ami különbözik a két variáns között, utóbbi egyébként f/1.8 rekeszértékkel rendelkezik.

A Nova 4 mobilok mindig is a felső-középkategóriát képviselték, korábban lehetett hallani olyat, hogy a Mate 20 szériával debütáló Kirin 980 rendszerchipet kapja majd az eszköz, de már így is sok Huawei és Honor mobilban megtaláljuk a csúcskategóriás lapkát, illetve így már nem is mondhatnánk csúcskategóriásnak a készüléket. A Huawei azt úgy oldotta meg, hogy a tavalyi csúcsprocesszort rakta bele a Nova 4-be, tehát a Kirin 970-et, mint amit a Huawei P20 Pro-ban is találunk. A modellben 3750 mAh-s akkumulátort találunk, energiaellátását Type-C csatlakozón 18W-os gyorstöltéssel tudjuk megoldani. Jó hír, hogy nem maradt el a 3,5 mm-es jack csatlakozó sem, illetve Android 9 rendszerrel és EMUI 9.0.1 kezelőfelülettel érkezett a Nova 4.

Ami a tárhelyet illeti, csak 128 GB-os változatban elérhető és egyéb bővítési funkciókról nem hangzott el semmi, manapság azonban egy átlagfelhasználónak ez bőven elegendő, a rendszermemória pedig 8 GB. Érdemes megemlíteni, a színválasztékot is, mivel az alap fekete és fehér szín mellett kétféle átmenetes tónusban is beszerezhető a modell, ezek a kék/lila vagy a világoskék/rózsaszín. Mindhárom meghökkentően szép látványt nyújt, ha valaki szeretné a megszokott feketét vagy fehéret lecserélni.

Sajnálatos módon egyenlőre csak Kínában lehet megvásárolni a telefont, a 48 megapixeles kamerás 3400 jüanért (141 ezer forint) vásárolható meg. A “gyengébb” 20 megapixeles pedig 3100 jüant, vagyis 128 ezer forintot kóstál. Egyenlőre nincs hír az itthoni beszerezhetőségről, hasonló lesz a Huawei almárkájának hamarosan érkező Honor View 20 nevű mobilja is, melyet Európában biztosan be tudunk majd szerezni, aki hasonló készülékre vágyik, annak lehet ezzel kell beérnie az első körben.

forrás: gsmarena