48 megapixeles kamerával és méretes kijelzővel érkezett a Huawei P Smart Pro

huawei-p-smart-pro-cover

Annak ellenére, hogy most mutatkozott be a Huawei P Smart Pro nem mondható egy vadi új készüléknek, mutatjuk miért.

Valószínűleg sokak számára már a P Smart Pro promóciós képei is ismerősek lehetnek, a készülék ugyanis a múlt hónap elején Huawei Y9s néven mutatkozott be. Így az Y9s-hez hasonlóan a P Smart Pro is egy 6,59 hüvelykes Full HD felbontású 19,5 :9-es képarányú LCD megjelenítővel érkezett. A benne lévő lapkát szintén nem cserélte le a Huawei, ezúttal is Kirin 710F gondoskodik a számítások végrehajtásáról, mellé 6 GB RAM és 128 GB UFS 2.1-es tároló társul.

A Huawei P Smart Pro a névrokon P Smart Z-hez hasonlóan egy motorikusan kiemelkedő 16 megapixeles szelfikamerát kapott. Hátlapján pedig 48 megapixeles főkamerát találunk egy 8 megapixeles 120 fokos látószögű és egy 2 megapixeles mélységszenzor társaságában. Ezen az oldalon feltűnhet az ujjlenyomatolvasó hiánya, viszont ez nem azt jelenti, hogy azt a kijelzőben találjuk, mivel a gyártó csak a bekapcsológombban rejtette el.

huawei-y9s-2

A mobilban egyébként egy 4000 mAh-s akkumulátor felel az energiaellátásért, ezt 10W-os töltéssel tudjuk táplálni. Külön pozitívum, hogy az USB Type-C töltőcsatlakozó mellett 3,5 milliméteres jack kimenetet is találunk. A készülék gyárilag EMUI 9.1 rendszerrel jön Midnight Black és Breathing Crystal színekben. Ami az árát illeti, 350 euróért lehet beszerezni, ami átszámítva 115 ezer forintot jelent. Az már most biztos, hogy Bulgáriában, Horvátországban, Görögországban, Lengyelországban és Ukrajnában felkerül a boltok polcaira.