48 megapixeles ultraszéles kamerával jöhet a Xiaomi Mi 11

xiaomi-mi-10-cover

Egy kínai forrás szerint 48 megapixeles ultraszéles látószögű kamerával érkezhet jövőre a Xiaomi Mi 11 széria egyik tagja.

A hét elején a Xiaomi hivatalosan is abbahagyta a Mi 10 Pro értékesítését Kínában. Ez azt jelenti, hogy már nem szállítanak ki ilyen készüléket a kereskedők részére így mondhatni hiánycikk lett a mobil. Ez már egy előszele lehet a pletykák szerint hamarosan érkező Xiaomi Mi 11 érkezésének. Amit megerősíti az is, hogy a napokban feltűnt egy titokzatos Xiaomi mobil a még be sem jelentett Snapdragon 875 lapkával, ami nagy valószínűséggel a Mi 11 lehet.

Egy kínai szivárogtató, név szerint a Digital Chat Station információi szerint az is kiderült az érkezőfélben lévő csúcsmobilról, hogy állítólag 48 megapixeles ultra széles látószögű kamerát fog kapni. Melynek pixelmérete 0,8 μm lesz. Ugyan a forrás nem említette az eszköz nevét, de nincs kizárva, hogy nem az alap Mi 11, hanem a Pro változat tudhat majd magáénak ilyen nagy felbontású ultraszéles kamerát.

xiaomi-mi-10-series

A Digital Chat Station szerint egyébként a Xiaomi Mi 11 sorozat január végén érkezhet, így ezek lesznek az első olyan telefonok amikbe bele kerülhet a Snapdragon 875 processzor. De azért azt sem felejtsük el, hogy jövőre a Samsung is előbb tervezi az új Galaxy S mobilok bemutatóját, így nincs kizárva az sem, hogy a Samsung mobiljai lesznek az elsők. Főleg, ha abból indulunk ki mint ami tavaly is volt, mivel akkor is arról beszéltek, hogy a Mi 10 lehet az első mobil Snapdragon 865 processzorral, de végül a Samsungnak sikerült két nappal előbb bemutatnia a Galaxy S20 szériát.