50%-kal jobb teljesítményt nyújt az új Kirin lapka, mint a Kirin 990

kirin-cover

Jelentős teljesítménynövekedést hozhat a jövőre érkező Kirin lapka, egyes esetekben akár 50%-kal több lehet a hatékonyság.

A Huawei szeptemberben mutatta be a házon belüli gyártású Kirin 990 és Kirin 990 5G lapkáit. Egy héttel később megérkeztek az első olyan mobiltelefonok is melyekben már ezek a rendszerchipek vannak megtalálhatók. Természetesen a Kirin 990 után sem maradunk új Kirin processzor nélkül. Bár, a megnevezéssel kapcsolatban azért még vannak megválaszolatlan kérdések, mivel korábban Kirin 1000-ként említették az új chipsetet, ami talán az előző generációk tekintetében is reálisabb lenne. Most viszont Kirin 1020 néven bukkant fel. A legfrissebb információk szerint a chip fejlesztése “Baltimore” kódnéven fut és egyes esetekben akár 50%-os sebességnövekedést is hozhat magával az új lapka. Ez persze nem azt jelenti, hogy minden tekintetben dupla olyan gyors lesz mint az előző generáció. Lehet, hogy csak a grafikus teljesítmény duplázódik meg az elődhöz képest.

Állítólag lesz még egy különlegessége a Kirin 1020-nek. Mivel ez lesz az első olyan processzor, ami Cortex-A78 architektúrát használ és teljes mértékben kimaradnak belőle a Cortex-A77 magok. Összehasonlításképpen a hónap elején bemutatott Snapdragon 865 is Cortex-A77 magokkal érkezett és az előző hónap végi MediaTek Dimensity 1000 is. Egyelőre ennyi új információ szivárgott ki az új Kirin lapkáról. A bemutató még egy kicsit odébb van, de az elkövetkezendő hónapok alatt biztosan hallunk még felőle.

Kirin 990 5G – bemutatkozott a Huawei új csúcsprocesszora

Google szolgáltatások nélkül, viszonylag drágán érkeztek a Mate 30 mobilok

FORRÁSgsmarena
MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.