5G lefedettség kül-és beltéren: Telekom, Yettel és Vodafone!

Lefedettség, Vodafone, Telekom és Yettel!

 

A Telekom új 5G képes olcsó telefonjainak aprópóján összeszedjük a három telefon szolgáltató 2-3-4-5G ígéreteihez mérten, hogy a 2020-as 5G bemutatáshoz képest milyen lefedettséget produkáltak. Na meg persze jön a jó idő és az emberek többsége ilyenkor szeret igazán házon kívül lenni és elutazni bel vagy külföldön ebből most a belföldi produktumot nézzük meg.

Az országos lefedettség.

Kezdjük is azzal, a legnagyobb képpel, amit kaphatunk 2G-vel kezdjük, mert ha már minden fejlettebb hálózat elszállt akkor még a 2G vagy EDGE-n a szükséges infókat azért ellehet küldeni.

Hangsúlyozzuk, hogy egyik szolgáltató adatai sem fizetett tartalomként jelennek meg, tényeket szembesítünk egymással, így látható lesz a lefedettségi kontraszt a három szolgáltató között.

Az adatok egyébként nyilvánosak az alábbi linkekre kattintva ellenőrizhetőek:

A mellékelt képeken jól látszik, hogy a 2G lefedettség szinte 100%. 1-2 olyan helyszín van szinte kizárólag a dombságokat és hegységeket érintve ahol nincs 2G hálózat. 

Következő állomásunk az érdekesség kedvéért az 5G lefedettség, amely hivatalosan, ahogy már korábban említettük 2020- tavasza óta elérhető.

Az jól látszik, hogy a Yettel világos szürke alapú élénk jelölése nem a legpraktikusabb de az is jól látszik, hogy még bőven akadnak lyukak az 5G lefedettségben, ezért az 5G képes telefonok felhasználóinak is azt ajánljuk, hogy inkább automata 5G-re álljanak át, mert a folyamatos 5G keresésben a vártnál gyorsabban lemerülhet a telefon.

Lássuk a budapesti 5G arányokat!

 

Itt talán egy picit alulmarad a Vodafone, de a Telekom és a Yettel lefedettsége sem teljes 4 év után, így ne a szervizbe rohanjatok, hogy nincs 5G, mert nem is lesz, lefedettség híján.

Lássuk a budapesti 4G arányokat!

Az nagyon jól látszik, hogy a 4G lefedettség szinte vagy teljesen 100% mindhárom szolgáltatónál. A 4G hálózat 2011-ben jelent meg így az azóta eltelt 13 évben láthatóan sikerült a jó lefedettséget kifejleszteni.

De ha már jó idő akkor nézzünk egy lefedettséget a Balatonnál is:

Az kitűnően látszik, hogy a balatoni lefedettségi versenyt toronymagasan a Vodafone nyerte.

Lássuk, hogy az 5G előnyt megtartja-e a Vodafone vagy utolérik.

Látható, hogy szinte holtversenyben mindhárom szolgáltató 4G lefedettsége egyenlő. Ezekből a képekből is jól látszik, hogy hiába jelentek meg az 5G képes telefonok, azért nem árt ha türelmesek vagyunk, mert még néhány év biztosan kell a jobb vagy akár teljes 5G élményhez.

 

MEGOSZTÁS