5G-vel és 65W-os töltéssel mutat be megfizethető mobilt az Oppo

Innovációra mindig szükség van, bár manapság már saját határaikat feszegetik a mobilgyártók, ettől függetlenül azért van olyan vonal, ahol lehet még fejlődni, ilyen például az akkumulátor.

REVO2

A grafén telepekről már régóta lehet pletykákat hallani, de úgy tűnik még várnunk kell rájuk egy kicsit. Ha gyorstöltésről van szó, akkor valószínűleg a többségnek az Oppo, a Vivo és a Xiaomi ugrik be elsőként, ezek azok a gyártók akik már 100W felett járnak, bár konkrétan olyan készülék még egyiknek sincs a piacon, amit valójában ilyen teljesítménnyel lehetne tölteni. Az elkövetkezendő hónapokban viszont egyre inkább közelítünk majd a 100W felé, sőt, a hamarosan debütáló Vivo Nex 3 állítólag már a 120W-ot is tudni fogja. Az Oppo féle SuperVOOC is szépen megy egyre felfelé, jelenleg 50W-nál jár, de az új Reno mobilt már akár 65W-tal is tudjuk majd táplálni.

Külön pozitívum, hogy nem egy prémium telefonról van szó, a Reno Ace a középkategóriát erősíti majd. A megjelenéssel kapcsolatban pontos dátum még nincs, annyi viszont most kiderült, hogy októberben veszi kezdetét a tömeggyártás, így jó eséllyel még ebben az évben be is mutatják az újdonságot. Erről egyébként az Oppo alelnöke, Brian Shen árulkodott a Weibo oldalán, aki elég hiteles forrásnak tekinthető. A Reno Ace ütőkártyájának mégsem ez, hanem az 5G modem ígérkezik, ez a készülék kapja meg ugyanis elsőként a 7 nanométeres node-on gyártott 5G-s Snapdragon 700-as széria első rendszerchipjét. Túl sokat a specifikációkról nem tudunk, pletykaszinten felmerült még a 90 Hz-es kijelző és a 4000 milliamperórás akkumulátor.

Csak szemléltetésképp érdemes megemlíteni, hogy az Oppo Find X-ben lévő 3400 milliamperórás akkumulátort az 50W-os Super VOOC-cal 35 perc alatt tudjuk teljesen feltölteni, kíváncsian várjuk mennyi idő kell majd a teljes töltöttség eléréséhez a Super VOOC új generációjának.