60%-al gyorsabb lehet a Huawei operációs rendszere az Androidnál

Az elmúlt hetek történései alapján már tudjuk, hogy a Huawei  készen áll arra, hogy saját fejlesztésű operációs rendszerét szükség esetén elindítja még ebben az évben, az OS tesztjei már javában folynak, és most egy friss infó is érkezett róla.


Épp tegnap számoltunk be róla, hogy 1 millió telefonon már kezdetét vette a HongMeng OS (vagy Ark OS, Oak OS) tesztelése. Láthatóan a név körül azért még van egy kis kavar. Egyes források arról is beszámoltak, hogy Kínában debütálhat HongMeng OS-ként a rendszer, globálisan pedig más nevet fog kapni. Megtudtuk, hogy a Huawei saját fejlesztésű operációs rendszere kompatibilis lesz az összes Androidos alkalmazással és most egy újabb hírről számolt be az egyik külföldi média.

A Global Times értesülései szerint az elsődleges tesztek alapján 60%-al gyorsabb a Huawei rendszere mint a Google féle Android. Ez szám így elsőre elég soknak hangzik és senki sem erősítette meg ezt a állítást, ezért nem árt fenntartásokkal kezelni a dolgot. Újabb érdekesség, hogy állítólag az Oppo és a Vivo is részt vesz a rendszer tesztelésében. A Google persze már korábban kifejezte aggályait a Huawei féle operációs rendszerrel kapcsolatban, szerintük komoly biztonsági kockázatot jelenthet a HongMeng OS.

A keresőóriás egyébként már kérte a kormányt, hogy mentsék fel az embargó alóli szankcióktól a Huawei-t. Valószínűleg tartanak egy új Android konkurens elindulásától, főleg egy ilyen nagy gyártó esetében mint a Huawei, ami ha búcsút int nekik akkor rengeteg bevételtől is elesnek. Sőt az sincs kizárva, hogy ha tényleg annyira jó lesz a szoftver, akkor más cégek is válthatnak Androidról a HongMeng-re.

FORRÁSglobaltimes
MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.