60 Hz-es kijelzőt kap az iPhone 13 család többsége

A legfrissebb információk szerint nem igaz az a korábbi pletyka, hogy az összes iPhone 13 mobil 120 Hz-es képfrissítési gyakoriságú kijelzővel fog érkezni.

crypto50

A mai napon az Apple hivatalosan is bejelentette, hogy szeptember 14-én új őszi termékbemutató konferenciát tart. A cég azt is elárulta, hogy rengeteg eszközről fogják lerántani a leplet. Ebből adódóan számítunk az iPhone 13 termékcsalád bemutatására is. Az eddig kiszivárgott pletykák alapján az iPhone 13 sorozat tagjai lettek volna az első iPhone modellek amik 60 Hz feletti képernyőfrissítési gyakorisággal rendelkeznek. Azonban a legfrissebb információk szerint ez nem egészen így lesz. A hírek alapján csak az iPhone 13 Pro Max, vagyis a legdrágább modell fog teljes értékű 60 Hz feletti képfrissítést kapni.

Az szinte biztos, hogy az iPhone 13 és az iPhone 13 mini nem fog olyan kijelzővel rendelkezni mint a Pro modellek, vagyis egyértelmű, hogy nem támogatják a 60 Hz-et. A Pro változatok esetében azonban már tudjuk az elmúlt évek alapján, hogy kijelző tekintetében egy kicsit más a helyzet mint az előző két készüléknél. Ezekbe most állítólag nagy frissítési gyakoriságú ProMotion képernyő fog kerülni és jelentős változtatások lesznek a videófelvétel funkcióban is. Támogatott lesz a ProRes és a videófelvétel portré módban. A Pro sorozatba a Samsung 120 Hz-es LTPO OLED kijelzője fog kerülni. Ez a panel 1-120 Hz között tudja automatikusan változtatni a képfrissítési gyakoriságot.

Mivel gyaníthatóan az iPhone 13 Pro akkumulátora jóval kisebb lesz mint amit a Pro Max kap. Az Apple szoftveresen oldja meg a 120 Hz-es képfrissítést. Ez azt jelenti, hogy mikor semmi értelme nem lenne a 120 Hz-nek, akkor a telefon automatikusan 60 Hz-et fog csak használni, ezzel is növelve az akkumulátor élettartamát. Az internet népe persze nem örül ennek. A többség jobban örülne annak, ha ő tudná szabályozni a képfrissítés gyakoriságát egy kapcsoló segítségével.