6000 mAh-s akkumulátorral és öt kamerával debütált a Galaxy M31

A Galaxy M30 és M30s után megérkezett a széria következő tagja a Galaxy M31. A sorozatot továbbra is a méretes akkumulátor és az ütőképes kamerarendszer jellemzi.


Megérkezett a Samsung Galaxy M szériájának idei első telefonja. Az elnevezés már ismerős lehet, a tavaly ilyenkor bemutatott Galaxy M30 utódja mutatkozott be a Galaxy A sorozatnál már ismerős névváltoztatással, így valószínűleg nem lesz nehéz kitalálni, hogy a Galaxy M31 nevet kapta az eszköz. A kijelző mérete maradt továbbra is 6,4 hüvelyk, akárcsak az M30-nál és az M30s-nél, a felbontás pedig Full HD+. A 19,5: 9- es képarányú Super AMOLED panel felső sávjában egy U alakú kameraszigetet találunk. Ebben egy 16 megapixeles szelfikamerát helyezett el a Samsung.

galaxy-m31

A hátlapon lévő kamerakiosztás dizájnja sem mondható újdonságnak, a dél-koreai gyártó más modelljeinél mér láthattunk hasonlót. A Galaxy M31 esetében négy modul kacsint vissza ránk. Ezek közül a fő kamera 64 megapixeles. Ezen kívül van még egy 8 megapixeles ultra széles látószögű, egy makró és egy mélységszenzor, utóbbi kettő 5 megapixeles felbontást kínál. Ha már a hátlapnál tartunk az ujjlenyomat olvasó helyét a sem változtatták meg, a hátlapon kamerák mellett találjuk.

galaxy-m31-spec

A számítások végrehajtásáról Exynos 9611 lapkakészlet gondoskodik. Memória tekintetében 6 GB RAM-ot és 64 vagy 128 GB-os UFS 2.1-es tárolót kapunk, de adott a microSD bővítési lehetőség is. A Galaxy M31 már Android 10 rendszerrel és One UI 2.0 kezelőfelülettel kerül forgalomba. Az akkumulátor kapacitását tekintve biztosan nem lesz panasz az üzemidőre, mivel egy 6000 mAh-s telepet kapunk, mely mellé gyorstöltés is jár, igaz csak 15 W-os. Támogatott a Bluetooth 5.0, FM rádió és van jack kimentet is. Az első körben március 5-től Indiában kerül forgalomba. Kezdő ára 208 dollár, ami átváltva körülbelül 65 ezer forintnak felel meg. A hazai megjelenésről még nem érkezett információ.