64 megapixeles kamerát mutatott be a Samsung

Az elmúlt időszakban egyre több kamerával felszerelt készülékeket dobtak ki a gyártók, de ez mellett a kamerák felbontása is jelentősen megnőtt pár év alatt, ma pedig megkaptunk az első 64 megapixeles modult a Samsung jóvoltából.


Alig két hónapja Judd Heape a Qualcomm egyik vezető igazgatója kijelentette, hogy még ebben az évben jöhetnek az első 64 és 100 megapixeles kamerákkal szerelt mobilok. Ugyan itt még jelenleg nem tartunk, de a Samsung a mai napon bemutatta az első mobiltelefonokba szánt 64 megapixeles kamerát, melyet egyúttal elérhetővé is tett partnerei számára. Ez alapján valóban már csak egy hajszál választja el azt, hogy idén debütáljon az első olyan telefon amiben 64 megapixeles modult találunk, sőt az sem kizárható, hogy az első 100 megapixeles kamera (és telefon) is befusson.

ISOCELL Bright GW1

A Samsung 64 megapixeles 0,8 mikronos képpontokkal rendelkező újdonsága az ISOCELL Bright GW1 egy 1/1,72″-es méretű lett, tehát nem éppen egy kicsi modulról beszélünk. Kevés fény mellett négy pixel töltésének egyesítésével 16 megapixeles részletes és kellően világos fotók sajtolhatóak ki belőle. Mindezek mellett megkapta a Samsung Super PD-autófókuszt is és 480 fps lassított felvétel támogatással is ellátták.

ISOCELL Bright GM2

A 64 megapixeles ISOCELL Bright GW1 mellett bemutatták az ISOCELL Bright GM2-t is, ami egy 1/2″-es 48 megapixeles Super PD-autófókusszal ellátott főkamera, ami négy képpont egyesítésével még szebb éjszakai felvételek készítésére képes 12 megapixelen. Azt azért mindenképp érdemes megjegyezni, hogy a quad bayer kamerák egymagukban csak nagyon ritkán tudnak nagy felbontás mellett tűéles képeket készíteni, de ha több kamera is társul melléjük akkor kisebb felbontásban már ez nem jelent nekik gondot. Tehát láthatóan mint minden téren, itt is van hová fejlődni. Azt egyelőre nem tudni, hogy pontosan mikor jöhet az első 64 megapixeles telefon, de az biztos, hogy még ebben az évben megismerkedhetünk vele.

FORRÁSsamsung
MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.