66%-os növekedést ért el anyaországában a Huawei

A Huawei-nek nem igazán volt könnyű dolga az elmúlt hónapokban, viszont az anyaországában meglepően jól teljesít a kínai vállalat.

Mint tudjuk az USA szankciói elég keményen érintették a Huawei-t, ennek első áldozata a Mate 30 széria lett, amit azóta is csak nagyon kevés országban lehet beszerezni, illetve a Google szolgáltatásai sem érhetők el rajta. A helyzet az, hogy úgy tűnik nem enged az Egyesült Államok, vagyis egy darabig biztosan a Google alkalmazásait helyettesítő appokat kell használni a Mate 30 tulajoknak. Kínában viszont egy picit más a helyzet, az ottani lakosok nem használhatják a Google féle applikációkat, ebből adódóan a Huawei saját hazai piacát nem érintik az USA szankciói, ez pedig meg látszik az eladásokon is.

huawei-stat

A Canalys elemző cég legfrissebb adatai szerint a harmadik negyedévben a Huawei-nek 66%-os növekedést sikerült elérnie a kínai piacon, ami egyértelműen egy remek számnak mondható. Az adatok alapján ebben a három hónapban legalább 41,5 millió készüléket értékesített Kínában a Huawei, ebből adódóan pedig nincs is ellenfele a vállalatnak ezen a piacon. A Huawei kínai növekedése egyébként már azóta tart mióta feketelistára tette az Egyesült Államok. Azt azért érdemes megemlíteni, hogy a Mate 30 mobilokat elég nagy kedvezménnyel árulták Kínában a debütálást követően, mint tudjuk ezekből már több mint 10 millió darabot eladtak, ami azért egy elég nagy szelet a 41,5 milliós tortából.

FORRÁScanalys
MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.