7 nanométeres lesz a következő Huawei csúcsprocesszor

írta: odinsann

Már évek óta a TSMC gyártósorain készített lapkákat használják a Huawei zászlóshajói, de a Kirin processzorokat továbbra is a Huawei tervezi.


Mint a többi nagy gyártó, a Huawei is saját berkein belül készíti el a főbb komponenseket mobiljaihoz. Elengedhetetlen ez ahhoz hogy egyre előrébb kerüljenek az eladások terén, ahol jelenleg az Apple és a Samsung mögött állnak. A mesterséges intelligenciával rendelkező 10 nanométeres Kirin 970 chipet is a TSMC gyártotta le a sencseni cégnek és már biztos, hogy az év második felében érkező Kirin 980 CPU-t is ők fogják gyártani, annak ellenére, hogy korábban a Samsung neve is felmerült ezzel kapcsolatban.

A DigiTimes információi szerint a TSMC hamarosan megkezdi az új lapkák előállítását, melyek ezúttal már olyan node-on készülnek majd mint a Snapdragon 855 vagy az Apple A12 chipek. A Kirin 980 bemutatójáig még jó darabig várnunk kell, de az biztos, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan a következő Mate készülékben kap majd elsőként helyet a Huawei legújabb csúcsprocesszora.

forrás: phonearena