7 napon belül megkaphatják az Essential Phone PH-1-et az előrendelők

Úgy tűnik végre megszületett, a hosszú csúszás ellenére még ebben a hónapban megérkezhet a felhasználókhoz, az Android egyik alapítójának készüléke.


Andy Rubin a tegnapi nap folyamán felvette a kapcsolatot e-mailban azokkal az előrendelőkkel akik, még mindig fenntartják vásárlási szándékukat az Essential Phone PH-1 iránt. Arról tájékoztatta a vásárlókat, hogy 7 napon belül megkezdődhet a telefonok kiszállítása, ez pedig azt jelenti, hogy még az augusztus 25-re tervezett esemény előtt hozzájuthatnak az előrendelők az újdonsághoz. Remélhetőleg valóban így lesz, mivel korábban hallottunk már olyan kijelentést a gyártótól, ami végül mégsem úgy lett, ahogy azt beharangozták. Azt azért meg kell jegyezni, hogy elég rögös út vezetett idáig, ne felejtsük el, hogy két fontos vezető is otthagyta a céget.

Arról, hogy miért csúszott ennyit a PH-1 egyenlőre semmit nem tudni, valószínűleg a megjelenést követő hetekben vagy hónapokban majd ezt is megtudjuk. Várhatóan 5,71 hüvelykes QHD felbontású megjelenítővel érkezik az eszköz, a CPU Snapdragon 835 lesz, amit egy Adreno 540 grafikus gyorsító támogat. A mobilban 128 GB háttértár és 4 GB rendszermemória áll rendelkezésünkre. A gyártó saját honlapját leszámítva, elsőként a külföldi Spirit szolgáltató kínálatában válik elérhetővé az eszköz, 699 dollárért, majd a későbbiek során több áruház polcaira is felkerülhet.