70 előretelepített Androidos alkalmazással jöhetnek a jövőben a Huawei mobilok

app-gallery-cover

Rengeteg előretelepített applikációval jönnének a közeljövőben a Huawei telefonok, tehát lesz miből válogatniuk a felhasználóknak.


A Huawei-nek nincs könnyű dolga a Google Mobile Services nélkül. Az USA szankcióinak köszönhetően nem érhetők el a Google alkalmazásai a Huawei mobiljaira, de úgy néz ki, hogy hamarosan kárpótolja a felhasználókat a gyártó. Egy zárt ajtók mögött megtartott sajtótájékoztatón elhangzottak alapján ugyanis a jövőben 70 előretelepített alkalmazással jönnének a Huawei telefonok. Ezzel próbálná meg a kínai gyártó pótolni a Google szolgáltatások hiányát, illetve megvédeni a felhasználókat attól, hogy olyan apk fájlt töltsenek le ami például vírussal vagy más kártevővel fertőzött.

app-gallery

A Google térkép helyett már biztos, hogy a Tom Tom térképével jönnek majd a közeljövőben a Huawei mobiljai. Ezen kívül a népszerű közösségi appok, úgy mint az Instagram vagy Twitter is valószínű, hogy elérhető lesz applikáció formájában hamarosan a készülékeikre, bár ezt még nem erősítették meg. Ettől függetlenül a Facebook-ot már most is le tudjuk tölteni, de azért érdemes rá odafigyelni, hogy ezt honnan tesszük meg. Kérdéses a YouTube és a rajta található rengeteg tartalom hogyan lesz majd helyettesítve. Az elmúlt napokban lehetett hallani egy Huawei Video nevű applikációról, amit talán a YouTube egyik alternatívájának szánnak.

huawei-appg

A Huawei App Gallery-ben egyébként hétről-hétre egyre több alkalmazás érhető el. Számszerűsítve 45 ezer applikációról van szó, ami igazán jól hangzik. Viszont ha összehasonlítjuk a Play Áruház 3 milliós felhozatalával akkor azért már kevésnek tűnik. Az biztos, hogy a GDSA-nak köszönhetően egyre jobban nő majd az applikációk száma. Kíváncsian várjuk majd a Google reakcióit, mivel a kínai piac elvesztése elég nagy érvágás lenne nekik.