8500 mAh-s akkumulátorral jött az ezermesterek mobilja

Méretes akkumulátorral és lézeres távolságmérővel érkezett a kínai Doogee legújabb mobilja az S97 Pro.

INLOCK

Manapság már megszokhattuk, hogy a Pro utótag nem minden esetben jelent csúcskategóriás készüléket. Így van ez a Doogee S97 Pro esetében is, mivel a készülék csak egy 6,39 hüvelykes HD + felbontású “Dot” kijelzőt kapott. Az 1560×720 pixelfelbontású megjelentő bal felső sarkában lévő kameralyukban találjuk a 16 megapixeles szelfikamerát. A képernyőt elég vastag keretek ölelik körül, de mi mást is várnánk egy strapatelefontól? Ugyan a gyártó által közzétett hardverspecifikációkból nem derülnek ki a készülék fizikai adottságai, de a képek alapján egy elég vaskos eszközről van szó.

A modell hátlapján összesen négy kamera helyezkedik el, ezek közül az elsődleges szenzor egy 48 megapixeles Samsung érzékelő. Rajta kívül van még egy 8 megapixeles ultraszéles látó, egy 2 megapixeles makró kamera és egy szintén 2 megapixeles mélységérzékelő.

A motorháztető alatt MediaTek Helio G95 processzor gondoskodik a számítások elvégzéséről. A tárhely 128 GB, a rendszermemória pedig 8 GB-os. A mobil érdekessége, hogy helyet kapott benne egy lézeres távolságmérő, amivel akár 40 méteres távolságot is le tudunk mérni, ami összesen 8 féle mérési móddal rendelkezik.

A készülék akkumulátora 8500 mAh-s, ami 1 óra alatt körülbelül 50%-ra tölthető fel. A gyártó adatai alapján az akkumulátorból 27 órányi játékot, 624 órányi készenléti időt, 40 órányi hívást és 37 órányi videózást préselhetünk ki. Az IP 68 és IP69K besorolású készüléket Android 11 rendszerrel bonthatjuk ki dobozából. Ára 329 dollár, ami átszámítva jelenlegi árfolyamon körülbelül most 96 ezer forintot jelent.