90 Hz-es kijelzővel debütált jött a Honor 30 Lite

Újabb megfizethető 5G képes telefonnal állt elő a Honor. A most bemutatott Honor 30 Lite első körben Kínában lesz elérhető, a jövő héttől.

Arról még sajnos nem érkezett semmi érdemleges információ, hogy a nemzetközi piacra mikor tervezik a Honor 30 Lite bevezetését. A hardverspecifikációkat tekintve egy egész jó mobilról van szó, de azért kompromisszumot ezúttal is kell kötnünk. Valószínűleg az már nem újdonság, hogy Google Szolgáltatások nincsenek. Ettől függetlenül Android 10 rendszert kapunk Magic UI 3.1 kezelőfelülettel. A benne lévő processzor sem egy megszokott Kirin lapka. Bár már az elmúlt hetek során többi Huawei és Honor mobil jött MediaTek processzorral, így nem teljesen új a dolog.

honor-30-lite-1

A Honor 30 Lite név szerint a Dimensity 800 lapkakészletet kapta, négy Cortex-A76 és szintén négy Cortex-A55 maggal, tehát adott az 5G is. A grafikus gyorsításról pedig egy MAli-G57 MC4 gondoskodik. A Honor 30 Lite kétféle memóriakiosztással szerezhető be, ami azt jelenti, hogy van 6/64 GB-os és 8/128 GB-os változat. A kijelző 6,5 hüvelykes LCD panel Full HD+ felbontással és 90 Hz-es képfrissítési gyakorisággal. A megjelenítő felsőrészén, egy apró szenzorszigetben helyezték el az előlapi kamerát. A szenzor 16 megapixeles, melyet használhatunk arc alapú azonosításra is. Ettől függetlenül adott az ujjlenyomat olvasó is, azonban ezt a mobil szélen elhelyezett gombban kell keresni.

honor-30-lite-2

A hátlapon 48 megapixeles főkamerát találunk, ez mellett van még továbbá egy 8 megapixeles ultra széles látó és egy 2 megapixeles mélységérzékelő. Adott a 4K, illetve támogatott az EIS és a Super Night Mód. A telefon akkumulátora 4000 mAh-s, a telepet 22,5 wattos gyorstöltéssel táplálhatjuk, így 30 perc alatt 53%-os töltöttségi szintet tudunk elérni. Nem maradt ki a mobilból a 3,5 milliméteres jack csatlakozó sem, illetve egyszerre két kártyát is képes kezelni az eszköz, amennyiben nem bővítjük NM kártyával a tárhelyet.

honor-30-lite-3

Kínában egyébként 75 ezer forintnak megfelelő jüant kérnek a 6/64 GB-os variánsért. Az ennél több memóriával és tárhellyel felszerelt modell pedig átszámítva 97 ezer forintba kerül. Itthon ennél biztosan drágábban juthatunk majd hozzá, amennyiben forgalomba kerül.

FORRÁSgsmarena
MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.