99,6%-os képernyő/test aránnyal jött a Vivo Nex 3

vivo-nex-3-cover

Hivatalosan is bemutatkozott a Vivo Nex 3, az újdonság pazar megjelenésével és az ötödik generációs hálózatra való csatlakozási lehetőséggel hódít.


Az elmúlt hetekben már sokat hallottunk a tegnap debütáló Vivo Nex 3-ról. A készülék egy 6,89 hüvelykes megjelenítővel érkezett. A cég által csak Waterfall FullView kijelzőként elnevezett képernyő mögött egy Super AMOLED panel lapul, ami a Vivo állítása szerint 99,6%-os képernyő test arányt ad az eszköznek, a két oldalt lekerekített széleknek köszönhetően. A durván lekerekített kijelző miatt fizikai gombok már nem fértek el a két szélen, ezért a virtuális, vibráló visszajelzésű Touch Sense névre hallgató rendszer kaptuk. Az előlapon semmiféle szenzorszigetet, vagy kameralyukat nem láthatunk, ettől függetlenül azért alul és felül két vékonyabb káva szembe tűnik, tehát a 99,6% csak a Waterfall FullView megjelenítőnek köszönhető.

vivo-nex-3-1

Az előlapi kamera mechanikusan emelkedik ki a készülék házából, a modul egyébként 16 megapixeles és kapunk portré valamint Hyper HDR módokat. Utóbbi a képkészítő és a háttér legfényesebb pontja közötti dinamikai problémákat próbálja megoldani. A hátlapon lévő három modul közül, a főkamera a Samsung 64 megapixeles GW1 modulja. Ez mellé kapunk egy 13 megapixeles széles látószögű és egy 13 megapixeles teleobjektív lencsét.

vivo-nex-3-2

A Vivo Nex 3-ban a számítások végrehajtásáért a Snapdragon 855 Plus lapka a felelős. Jelenleg ez az egyik legjobb a piacon, a CPU mellett Andreno 640 GPU gondoskodik a grafikus teljesítményről. Ami a memóriát illeti, 8 vagy 12 GB RAM áll rendelkezésünkre, a tárhely pedig maximum 256 GB, ami teljes mértékben elegendő lehet bárkinek. Az újdonságban egy 4500 mAh-s akkumulátor kapott helyet, amit 44W-os gyorstöltéssel táplálhatunk.

vivo-nex-3-3

Elsőként Ázsiában és Kínában válik elérhetővé a Vivo Nex 3. A 8/128 GB-os 4G-s kivitelért 5000 juan-t, kell fizetünk, ami átszámítva 215 ezer forint körül mozog. A 12/256 GB-os 5G-s csúcsmodell pedig 265 ezer forintnak megfelelő jüan-ba kerül. Az európai startról egyelőre még nem érkezett semmi információ.

FORRÁSgsmarena
MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.