Nokia C3 – újabb olcsósággal állt elő a HMD Global

nokia-c3-cover

A mai napon egy belépő szintű mobillal állt elő a HMD Global, ha ennyiért itthon is be lehetne szerezni a Nokia C3 egy igazán jó vétel lenne ebben a kategóriában.

Ahogy várható volt a mai napon a HMD Global leleplezte legújabb készüléket, ami Nokia C3 néven érkezett. Valószínűleg a legtöbben már kitalálták, hogy egy belépő szintű modellről van szó, tehát nagy durranásra nem igazán kell számítanunk. A C3 egyébként egy 5,99 hüvelykes HD+ felbontású megjelenítőt kapott, amit nagyon vastag kávák szegélyeznek. Ebből adódóan nincs kameralyuk vagy szenzorsziget, az 5 megapixeles előlapi kamera a keret felső részében található. A hátlapon szintén egy modult tudhat magáénak a Nokia C3, valószínűleg az itt lévő 8 megapixeles kamerával nem fogjuk életünk legjobb mobilos fotóit lőni, de ilyen kategóriában nem is várhatunk sokat a készüléktől.

nokia-c3-1

A Nokia C3-ban egy sokak számára ismeretlen, Unisoc SC9863 processzor kapott helyet. A lapkáról sokat nem tudunk csak annyit, hogy egy oct- core processzor 1,6 GHz-es órajellel. Mellé 3 GB RAM-ot és 32 GB tárhelyet kapunk, utóbbi akár 128 GB-is bővíthető. Az akkumulátor kapacitása 3040 mAh és még a régi hagyományos microUSB csatlakozón keresztül tudjuk tölteni a telepet 5 wattos töltéssel. Van FM rádió, 3,5 milliméteres jack csatlakozó, dual SIM támogatás és Android 10 rendszerrel csomagolhatjuk ki dobozából.

Az első körben Kínában került majd forgalomba augusztus 13-tól, kék és arany színekben átszámítva körülbelül 29 ezer forintnak megfelelő jüant kell érte fizetni. Aki előrendeli kap egy kis kedvezményt, ami azt jelenti, hogy 5 euróval, vagyis mostani árfolyam szerint valamivel több mint 1700 forinttal kevesebbért juthat hozzá. A hazai startot illetően még nem érkezett semmi információ, de az szinte biztos, hogy ennél jóval drágábban lehet majd itthon megvásárolni.

MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.