Az Apple Intelligence és a MacOS Sequoia 15.1

Forrés: Google

A MacOS Sequoia új verziójával megérkezett az Apple Intelligence is

 

Az Apple ma kiadott egy új macOS Sequoia 15.1 nyilvános bétaverzió, amely lehetővé teszi a nem fejlesztők számára, hogy teszteljék a szoftvert az október 28-i megjelenés előtt. A legújabb béta egy nappal azután érkezik, hogy az Apple a hetedik bétáját kiadta a fejlesztőknek.

Apple Intelligence 5 percben, egyelőre még angolul de van felirat!

Akik feliratkoztak

Azok a nyilvános bétatesztelők, akik feliratkoztak az Apple bétatesztelő programjára, letölthetik a ‌macOS Sequoia‌ 15.1-es frissítést úgy, hogy megnyitják a Beállítások alkalmazást, megérintik a Szoftverfrissítés részt, és kiválasztják a Nyilvános béta opciót.

 

Az első Apple Intelligence-t tartalmazó frissítés

Az iOS 18.1, az iPadOS 18.1 és a ‌macOS Sequoia‌ 15.1 az első olyan frissítés, amely Apple Intelligence funkciókat tartalmaz. Nem minden mesterségesintelligencia-képességet adtunk hozzá, de a béta tartalmazza az Íróeszközöket, a Siri-frissítéseket, az összefoglalókat, az AI-alapú fókuszmódokat és az intelligens válaszokat. Az Apple Intelligence funkcióinak használatához iPhone 15 Pro, iPhone 16 modell vagy M-sorozatú Mac vagy iPad szükséges

 

Eszközök és Siri

Az Íróeszközök bármikor elérhetők, amikor szöveget lehet kiválasztani és szerkeszteni, és a funkció használható helyesírás-ellenőrzéshez, nyelvtani javításhoz, a munka új hangszínnel történő átírásához és szövegösszegzéshez.

A ‌Siri‌t átdolgozták egy új dizájnnal, amely finom fényt ad a kijelző körül, a Type to ‌Siri‌ pedig azt jelenti, hogy nem kell beszélned Sirivel, hogy választ kapj. ‌Siri‌ követni tudja, ha megbotlik a szavaiban, és kontextust tud fenntartani a kérések között.

 

Összegzés és intelligens válaszok

A Safari össze tudja foglalni majd a cikkeket, és van egy új Reduce Interruptions Focus Mode, amely intelligensen csak a fontos értesítéseket emeli ki. – kérdés, hogy ha mérhető lesz hogy hanyan összegezik a cikkeket, akkor ennek hosszútávon milyen hatása lesz az újságírásra. – Megint arra utal a dolog, hogy minél gyorsabban fogyasszanak az emberek tartalmat és a nagy többség az alapméretet majd lehet hogy zsugorítani akarja.

Az intelligens válaszok az Üzenetek és a Mail alkalmazásban lesznek elérhetők, emellett a Mail alkalmazás megjeleníti a prioritási időre érzékeny üzeneteket, és a beérkező levelek tetejére helyezi őket. A Photos tartalmaz majd egy Memóriafilm funkciót, amellyel diavetítéseket hozhat létre szöveges leírások alapján, és van egy Clean Up (Tisztító) eszköz is a fotóin lévő nem kívánt objektumokhoz.

Beta

A béta verziókban jelenleg elérhető összes funkcióról bővebben az Apple Intelligence útmutatóban lehet olvasni. Az Image Playground, a Genmoji és más új ‌Siri‌ funkciókat még nem vezették be.

Csak aztán nehogy a sok kényelmi funkció kivegye a kezeink közül azokat a finom apróságokat, amiktől az élet hogy fent hol lent, a végén még olyan lesz az egész, mint a távkapcs.

 

Még olvasnivaló:

Az új iPad mini A17 Pro chippel érkezik!

Jövőre új olcsóbb Apple Vision Pro érkezhet

Hol marad az Apple okosgyűrűje?