A Google Pixel 9 Pro és amit várhatunk tőle!

Google Pixel 9 Pro!

 

Összeszedtük, mik a legfontosabb jellemzők a Google Pixel 9 Pro-val kapcsolatban.

Az előzetes pletykák arról szóltak, hogy a következő modell már összehajtható lesz de egyelőre úgy tűnik, hogy idén még bekell érnie a rajongóknak a normál jól megszokott külsőt.

Ami eddig kiderült

Ami eddig kiderült, hogy jó eséllyel alapból egy 6.2″ kijelzővel érkezik majd a telefon.

Az alábbi képen látszik a méret különbség egy iPhone 14 Pro Max és a Google Pixel 9 Pro között, de nem túl nagy a difi. 

Egyesek úgy gondolják, hogy a Pro névhez nagyobb kijelző illene, mint a 6.2″ a korábbi Google Pixel modellekből kiindulva de egyelőre nem tudni, hogy mivel indokolja a Google a kijelző méreteit.

A Pixel 8, 7 és 6 sorozat mindegyike egy kisebb alapverziót és egy nagyobb Pro modellt tartalmaz, amely extra funkciókkal rendelkezik. Bár az idei Samsung Galaxy S24 és S24+ egyaránt csúcsminőségű hardverrel érkezett azonos kamera szigettel, a kisebb modell kevesebb RAM-mal és tárhellyel rendelkezik, mint a nagyobb.

A felhasználók kezdik úgy érezni, hogy a legjobb funkciókhoz nem elég az alapmodellt választani, mert azt “megúszósnak” érzik. Ahhoz hogy valaki egésznapos teljesítményt kapjon és adott esetben a munkájához is használja a telefont akkor már a Pro modellt kell vagyis ajánlott választani, mert a kicsit gyengébb teljesítmény nem feltétlenül szolgálja ki az igényeket.

Remények szerint a telefon továbbá 12 GB Rammal és 5x-ös telephoto kamerával is érkezik majd. A Google Pixel 9 Pro a hírek szerint 900-1000 USD közé esik majd az ár, ami átszámolva nagyjából 497.000 HUF lesz.

Aki megijedne, hogy miért ennyi a telefon ára vagyis miért lesz ennyi, azoknak egy egyszerű szemléltető példa következik.

A magyar kiskereskedelmi ár képlete a következő:

  • Termék ára 1000 $ (kb 365.000.- HUF)
  • Ezt átváltják 1000€-ba, /1000 € kb 393.000.-HUF)
  • Hozzáadják a csodálatos 27%-os ÁFA-t = 499.000.-HUF

Íme, így lesz a 365 ezer forintos telefonból varázsütésre 500.000 HUF.

A telefonok többsége legalább ha dollárban adják meg a kiskereskedelmi árát, arra kell számolni egy EUR váltást majd ehhez adódik hozzá a 27%-os ÁFA!

Aki még többet szeretne tudni ide kattintson

MEGOSZTÁS