A Holdon épít ki 4G hálózatot a Nokia

A NASA egyik projektjének köszönhetően a Nokia építhet ki 4G hálózatot a Holdon, amivel megkönnyítenék visszatérés esetén a kommunikációt.

Külföldi források szerint egy 14,1 millió dolláros szerződést kötött a Nokia egyik amerikai leányvállalata, melynek keretein belül 4G hálózatot fognak kiépíteni a Holdon. A mobilszolgáltatás lehetővé tenné, hogy a Holdra való visszatérés során megkönnyítsék a kommunikációt a űrhajósok, roverek és a holdra szállók között – mondta Jim Reuter a NASA asszisztense.

nokia-moon

A Nokia által telepített 4G hálózat mérföldekkel jobb lesz mint amit a korai Hold küldetések során használtak kommunikációs formának. Nem ez az egyetlen földön kívüli “kísérlete” a Nokiának. A vállalat ugyanis 2018-ban még az Apollo 17 leszállási helyén próbált meg egy német űrcéggel és a Vodafone UK-van közösen LTE hálózatot kiépíteni, de végül nem lett belőle semmi. Mivel a Hold 4G hálózatának kiépítése a NASA egyik projektje ezért remélhetőleg ez már meg fog valósulni.

FORRÁSgizmochina
MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.