A Huawei felfedte a HarmonyOS-sel kapcsolatos terveit

A Huawei 2020-as fejlesztői konferenciáján mutatkozott be a HarmonyOS 2.0, aminek a jövőjével kapcsolatban több információt is megtudtunk. 

A HDC-n Dr. Wang Chenglu, a Huawei Fogyasztói üzletágának szoftverfejlesztési elnöke elmondta, hogy kiemelten fontos számukra a mobilpiac és nem is szándékoznak kilépni onnan. Igaz, 2021-ben számolnak egy jelentős visszaesére az eladások terén.Ez főként annak tudható be, hogy globális szinten egyre csökken azoknak a 2019 május előtt bemutatott készülékeknek a száma, amik még GMS-sel debütáltak. Kezdenek elterjedni a Huawei új ökoszisztémáját a HMS-t futtató telefonok, amiktől az európai felhasználók egyelőre ódzkodnak. Ezt követően viszont újra növekvő tendenciába fordítják majd a számokat és a HarmonyOS-nek ebben nagy szerepe lesz. A tervek között szerepel, hogy egyes készülékeket EMUI 11-ről HarmonyOS-re lehet majd frissíteni.

2021-ben összesen 200 millió eszközre telepítik majd a HarmonyOS-t, ezzel a lépéssel indulna meg a rendszer a nemzetközi piac felé. A Huawei 100 millió HarmonyOS-t futtató kütyüt gyárt 2021-ben, mellette szintén 100 millió ilyen masinával készülnek a különböző partnerek. Ezek között lehet okostévé, autók multimédiás fejegységei, multimédialejátszó, okosóra, router és modem is, de bármilyen olyan eszköz szóba jöhet, ami csatlakozni tud az internetre. Arra elég kicsi az esély, hogy a Huawei által gyártott 100 millió termék mint okostelefon lesz, valószínűleg ennek egy kis részét teszik majd ki a mobilok. Mindenesetre az már biztosnak tűnik, hogy jövőre jön a kínai cég első HarmonyOS-t futtató okostelefonja.

Egy új logó is felbukkant, amivel a közeljövőben gyaníthatóan több terméken is találkozunk majd, a “Powered by HarmonyOS” márkajelzés mellett feltüntettek a főbb termékkategóriákat is, ezekre mind telepíthető lesz a Huawei új operációs rendszere.

MEGOSZTÁS
PR cikkekkel, linképítéssel kapcsolatban keress a gsmringhu@gmail.com e-mail címen.