A Huawei közzétette az EMUI 10 béta érkezési ütemtervét

Hétvégén a Huawei bejelentette saját operációs rendszerét, a HarmonyOS-t és az Android Q-ra épülő EMUI 10 kezelőfelületet. Akkor megtudhattuk, hogy az EMUI új verziója több, mint 35 jelenleg forgalomba lévő eszközön lesz elérhető, nagyjából 150 millió felhasználó számára.

Az EMUI 5.0 óta már jóval gyorsabban frissít a Huawei, és légyegesen több modell is kapja meg az új verziókat, mint korábban. Ez alól az EMUI 10 sem lesz kivétel, mindenkinél előbb kezdik a bétát, a fejlesztői konferencián elhangzottak szerint szeptember 8-tól már várható a Huawei P30 és P30 Pro mobilokra. Persze csak azok a felhasználók tudják majd tesztelni az új rendszert, akik részt vesznek a béta programban, nálunk erre idáig nem volt lehetősége senkinek.

Szeptember második felében több másik csúcsmobilra is érkezik az EMUI 10 bétája. A Huawei által közzétett frissítési ütemterv szerint a Huawei Mate 20, Mate 20 Pro, Mate 20 X, Mate 20 RS Porsche Design, Honor 20, Honor 20 Pro, Honor V20, Magic 2 tulajok számára nyílik lehetőség a bétatesztelésre. Bár a fejlesztői konferencián elmondták az EMUI 10 főbb újításait, de annyira mélyrehatóan nem ismerkedhettünk meg minden funkcióval és új dizájnelemmel. Szeptember 8-ig már nincs sok idő hátra, akkor tudunk majd meg minden apró részletet az EMUI 10-ről.

Megérkezett az EMUI 10, mutatjuk az új funkciókat!

A végleges verzióra – ha minden jól megy – csak néhány hetet kell várni. Tavaly például november elején vette kezdetét az EMUI 9 globális bevezetése. Idén is hasonló forgatókönyvre lehet számítani, de elképzelhető az is, hogy már októberben frissülhet néhány csúcsmobil az EMUI 10-re és a Magic UI 3-ra. Pár napja pletykaszinten lehetett róla hallani, hogy az új kezelőfelületet futtató Mate 30 és Mate 30 Pro már szeptember 19-én bemutatkozhat. Ha ez valóban így lesz, akár az EMUI 10 is néhány héttel hamarabb érkezhet.