A Huawei Mate 30 Pro minden specifikációja kiszivárgott

Jövő héten csütörtökön Münchenben debütálnak a Huawei új csúcsmobiljai, egyelőre nem világos, hogy a Mate 30 és Mate 30 Pro mellé érkezik-e a Mate 30 X is. A Mate 20 X több külföldi országban is elég népszerű volt, így valószínűleg nem marad folytatás nélkül.


A Mate 30 Pro specifikációiról elvétve már lehetett híreket hallani, de a hardveres összetevők egy részét homály fedi. Egy kiszivárgott műszaki adatlap szerint a készülék kijelzője 6,6 és 6,8 hüvelyk között van, felbontása pedig 1176 x 2400 pixel. A megjelenítő két oldalsó élén rendkívül nagy ívek vannak, szemből gyakorlatilag nem is lehet majd látni a kávákat. Az ujjlenyomat-olvasó akárcsak az előző generációnál a kijelzőbe kerül, és a 3D-s arcazonosítás sem marad ki, a Face ID 2.0 jóval gyorsabb és biztonságosabb, mint az elődje. Kevesebb helyet is foglalnak a hozzá szükséges szenzorok, így a kijelző felső sávjában lévő notch valamivel kisebb lesz. Kicsit hihetetlennek hangzik, de az előlapon lévő kamerákat pulzus és légzési sebesség nyomon követésére is lehet majd használni.ilyen lesz a Mate 30 Pro

A Mate 30 Pro-ba HiSilicon Kirin 990 rendszerchip kerül, nyilván lesz belőle 5G képes modell is, azoknál a Kirin 990 5G-t veti majd be a Huawei. A RAM mérete 8 GB, a tárhely pedig akár 512 GB is lehet. A hátlapon egy kör alakú kamerasziget kap helyet, a főmodul 40 megapixeles Sony IMX600 szenzor, f/1,6-os rekeszértékkel és OIS-zel. Lesz még egy 8 megapixeles teleobjektív, 3x-os optikai zoom-mal, f/2,4-es blendével és szintén OIS-szel. Várható még egy ToF kamera is, illetve egy másik 40 megapixeles kamera, állítólag széles látószögű lencsével. A Mate 30 mobilokon Android 10 rendszer fut, de a jelenlegi állás szerint a Google szolgáltatásait nem használhatja a Huawei. Az árról nincs információ, de annyi kiderült, hogy első körben Kínában jelennek meg az újdonságok, majd ezt követően érkeznek valamikor a nemzetközi piacra.