A Huawei piacra dobta azt a töltőt, amit az Apple nem tudott

Már az elővásárlás napján nagyon népszerű volt a Huawei júliusban bemutatott töltőpadja, aminek most kezdődött meg az értékesítése.

crypto50

A Huawei vezeték nélküli töltője az Apple tervihez hasonlóan három eszközt tud ellátni energiával. A három tekercses padra okostelefont, okosórát és vezeték nélküli fülhallgatót is helyezhetünk, sőt akár egyszerre is tölthetjük őket, de akár vezeték nélküli töltést támogató táblagépet is tudunk vele feltölteni. A bemutató során megtudtuk, hogy a Huawei eszközök számára 15 wattos töltést tud biztosítani a pad, de harmadik féltől származó eszközökkel is kompatibilis, igaz ez esetben csak 10 wattos töltés garantált.

Az Apple még több évvel ezelőtt dolgozott hasonló töltőn, amiről az iPhone X bemutatóján árultak el információkat. Ez ugye már nem most volt, számszerűsítve 2017-ben szellőztették meg a projektet. Végül két évvel később 2019-ben jött a hír, hogy lezárták a projektet, mivel nem sikerült azt elérniük az Apple AirPower névre keresztelt eszközzel amilyet szerettek volna.

A két éve egyébként a Xiaomi is árulkodott egy hasonló eszközről, ami Mi Charge Turbo néven érkezett volna, de azóta nem hallottunk felőle. Ez egyébként 30 wattos gyorstöltésre lett volna képes. Idén év elején pedig A Mi Air Charge-ról rántották le a leplet, ami távoli töltést biztosított volna a szobában lévő eszközöknek, de azóta erről sem igazán  hallottunk.

Visszatérve a Huawei töltőpadjára, az ára 799 jüan, vagyis körülbelül 36 ezer forint, de ez első körben csak Kínában lesz kapható és a globális értékesítéssel kapcsolatban nem érkezett semmi információ.


Forrás