A Huawei szerint az Androidnál és a MacOS-nél is gyorsabb a HongMeng

Ren Zhengfei a Huawei vezérigazgatója egy francia lappal folytatott interjúja során megerősítette, hogy a HongMeng még az Android rendszernél is gyorsabb lehet.


Trump bejelentését követően az Egyesült Államok és a Huawei közötti feszültség kezd csillapodni. Bár azt azért még nem lehet mondani, hogy minden rendben van a két fél között, de nem olyan vészes a helyzet mint korábban. A történtek után szinte egyértelmű lehet, hogy ha véglegesen is sikerül megállapodnia az USA-nak a Huawei-el, a kínai gyártó nem fogja befejezni a HongMeng OS fejlesztését.

huawei-hongmeng-os

Egyes források szerint az Androidnál is gyorsabb lehet a platform. Melyet Ren Zhengfei most egy francia lapnak adott interjújában meg is erősített. Zhengfei kijelentette, hogy a HongMengOS gyorsabb mint az Android és szélesebb körű alkalmazásokat fog kínálni. Illetve nem csak okostelefonokon, hanem hálózati útválasztókon és kapcsolókon, számítógépeken és akár adatközpontokon is használható lesz. Emellett hozzátette azt is, hogy a számítógépeken lévő HongMeng OS még a MacOS-nél is gyorsabb lesz.

huawei-hongmeng

A Huawei korábbi nyilatkozatai alapján, nem szeretnének megválni az Android rendszertől és a Trump által visszavont szankciók egy része azért pozitív irányba tereli a dolgokat. Egyes források szerint a Huawei a Mate 30-al már piacra is dobhatja a HongMeng OS-t. Ez azonban elsőként Kínában történhet meg, és ha ott sikerrel járnak és valóban jobb rendszert sikerült összehozniuk mint az Android és a MacOS, akkor nem kizárható az sem, hogy a későbbiek során globálisan is megjelenhet.

FORRÁSgsmarena
MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.