A középkategória királya lehet a Xiaomi új mobilja

Az öt darab hátlapi kamerával szerelt Xiaomi Mi CC9 Pro Kínán kívül is beszerezhető lesz, a világ többi országában Mi Note 10 néven kerül majd fogalomba és ha ezek mellé a specifikációk mellé egy baráti árcédula is társul, akkor elég nehéz dolga lesz a konkurenciának. 

A 108 megapixeles főmodul és a penta kamerarendszer alapján azt gondolná az ember, hogy a Xiaomi, a legújabb készüléket a felsőkategóriában küldi majd versenybe, de a mobilban lévő rendszerchipről befutott infók nem éppen erre utalnak. A CPU sebessége 2,2 GHz, ebből a GSMarena arra következtet, hogy két Kryo 470 Gold és hat darab Kryo 470 Silver maggal szerelt Snapdragon 730G kerülhet majd a masinába. A TENNA adatlapjából is rengeteg minden kiderült, de a Xiaomi is közzétett egy képet a Facebook oldalán, amiből szinte mindent megtudunk a hátlapon lévő öt darab kameráról.

Az már ugye tiszta, hogy a főkamera a Samsung 108 megapixeles ISOCELL Bright HMX szenzora lesz. Mellé jön még egy telefotó szenzor 5x-ös optikai zoommal, egy 12 megapixeles lencse a portréfotókhoz, egy 20 megapixeles ultraszéles látószögű kamera, 117 fokos betekintési szöggel és ha ez még nem lenne elég, lesz egy makró kamera is. A TENAA által közzétett adatlap rávilágít az akkumulátor kapacitására és a RAM, valamint a tárhely méretére is. Úgy tűnik, a Mi CC9 Pro/ Mi Note 10 elég bőséges választékban kerül majd forgalomba, memória tekintetében 6/8/12 GB-os modellekre lehet számítani, amik mellé 64/128/256 GB háttértár társul. Ilyen hardverhez kell is majd az energia, az akkumulátor 5170 milliamperórás lesz és nyilván a gyorstöltés sem fog hiányozni a repertoárból. Az eszköz 157,8 x 74,2 x 9,67 milliméteres méretei alapján 6,47 hüvelykes kijelzővel kalkulálhatunk, az OLED panel Full HD felbontással rendelkezik és beleintegrálták az ujjlenyomat-olvasót is. A mobil áráról egyelőre nem jött infó, a bemutatót november 5-én tartják, akkor valószínűleg az árcédulára is fény derül.