A középkategóriába is elhozza a 144 Hz-es képfrissítést a Qualcomm

snapdragon-cover

A közeljövőben a Qualcomm egyre több processzort fog gyártani és adott lesz a 144 Hz-es képfrissítés is az olcsóbb készülékek esetében.

crypto50

A Qualcomm az elmúlt egy évben igen erős versenyben szembesült a MediaTek részéről. A tajvani cég ugyanis mindenkit meglepett a jól sikerült középkategóriás chipjeinek széles kínálatával, melyek mindezek mellett 5G kapcsolatra is képesek. A MediaTek már tavaly rendelkezett 5G chipekkel a legtöbb szegmensben, ezzel ellentétben a Qualcomm csak a prémium és a középkategóriás szegmensre összpontosított. Az elmúlt időszakban a MediaTek akkora növekedést ért el a piacon, hogy a világ legnagyobb chipgyártója lett, de a Qualcomm szeretné visszaszerezni ezt a helyet és a legfrissebb pletykák szerint már ki is tervelték hogyan tudják ezt megtenni. Információink szerint a vállalat növelni fogja középkategóriás processzorainak portfólióját, hogy felvegye a versenyt a Dimensity chipekkel, amelyeket a legtöbb okostelefon gyártó részesít jelenleg a legnagyobb előnyben.

Eddig a Qualcomm leginkább a Snapdragon 700 sorozatra összpontosított, de úgy tűnik, hogy itt az ideje a 600-as széria fejlesztésének is. A Winfuture.de szerint a vállalat új SD600-as sorozatú lapkákkal készül és egyesek még gamer változatot is fognak kapni, amire majd az eddig megszokott G utótag fog utalni. Állítólag az első ilyen processzorok a Qualcomm SM6375 és SM6225-ös lapkák lesznek, melyek közül az SM6375-ről már tudni is pár érdekes információt. Ha minden igaz akkor összesen négy féle változatban fog piacra kerülni, melyek a következők lesznek:

  • 4x Gold cores at 2.1GHz + 4x Silver cores 1.8GHz
  • 4x Gold cores at 2.2GHz + 4x Silver cores 2.0GHz
  • 4x Gold cores at 2.3GHz + 4x Silver cores 2.1GHz
  • 4x Gold cores at 2.5GHz + 4x Silver cores 2.2GHz

Láthatóan a Qualcomm az órajelekkel fog játszadozni, mindegyeik változat 8 magos lesz és a GPU órajele 940 Hz és 960 Hz között fog mozogni és a fentiek közül az egyik processzor támogatja majd a 144 Hz-es képfrissítést is.


Forrás