A legnagyobb angol sportfogadás nyeremények

Anglia a modern sportfogadás szülőhazája, így nem kérdés, hogy számtalan sportfogadási rekord is a szigetországhoz kötődik. A sportfogadás szerelmesei ma már nem csupán a lottózóban, hanem egy új magyar online casino felületein keresztül is tudnak fogadni, bármikor, bárhonnan, így a sportfogadás népszerűbb, mint valaha. Ennek ellenére a rekordösszegű nyeremények többsége a mai napig élő fogadásokon keletkezik. Íme egy érdekes rövid lista a legnagyobb angliai sportfogadás nyereményekről.

Nagy tét, nagy nyeremény: 400 millió forint 11-ből

A legnagyobb nyeremények közül sokat egészen apró tétekkel tesznek meg, a mesés fődíj pedig csupán a vakszerencsének és az elképesztően magas oddsoknak köszönhető. Sok más profi játékoshoz hasonlóan Marco Piemonte azonban inkább nagyobb összegeket szeret feltenni kisebb oddsok mellett. Piemonte egy kombinált fogadást tett 4 NFL amerikai focimeccsre, valamint egyetemi focimérkőzésre. A kombinált szerencsejáték online is népszerű az olyan oldalakon, mint például a 5gringos kaszinó. Miután az első 4 meccset lehozta, az oldal felajánlotta neki, hogy az 5. meccs eredményének ismerete nélkül kiszállhat, több, mint 210 millió forinttal. Piemonte azonban nem dobta be a törölközőt, mivel biztos volt a kedvenc egyetemi csapatának a győzelmében. Végül a végső nyereménye a korábban felajánlott nyeremény közel kétszerese lett.

Kis pénz, nagy nyeremény: 450 millió forint 5000 forintos tétből

A golf közismert nehezen kiszámítható sport, hiszen a végeredményt rengeteg különféle tényező és a szerencse is más sportoknál nagyobb mértékben befolyásolja. Egy hirtelen jött széllökés, a pálya egy alig látszó egyenetlensége vagy egyetlen apró hiba is elég lehet ahhoz, hogy valaki az egész bajnokságban behozhatatlan hátrányba kerüljön. Ennek megfelelően, amikor egy ismeretlen játékos kombinált fogadást tett öt különböző golfbajnokság győztesére, illetve egy európai bajnoki focimeccsre együttesen, akkor a számítógép egészen elképesztő, közel 80,000x oddsot adott neki. A fogadás olyan hihetetlen volt, hogy a sikerhez például az kellett, hogy a viszonylag ismeretlen Harris English nevű golfozó 35 az 1-hez eséllyel megnyerje a Travelers Championship bajnokságot.

2,800,000: ez nem a nyeremény, hanem az odds

Amikor magas oddsokkra gondolunk, akkor a legtöbb játékosnak 5, esetleg 10x szorzó jut az eszébe, azonban egyesek teljesen más dimenzióban játszanak. Fred Craggs a 60-as évei elején járt és utazó növényvédőszer üzletkötőként dolgozott, amikor körülbelül 180 forintot tett egy olyan fogadásra, amit végig sem olvasott, csupán a szinte hihetetlen 2,800,000 az 1-hez kifizetést látta. A győzelemről végül a születésnapján értesült, így először el sem akarta hinni, egyszerűen azt hitte, hogy valaki szórakozik vele. Nyereménye az oddsok alapján közel 700 millió forint lett volna, azonban a teljesen ésszerűtlen odds annyira magas volt, hogy végül a kaszinó egy apróbetűs részre hivatkozva “mindössze” 450 millió forintra korlátozta a nyereményt.

A rekorder: 650 millió forint 800 forintból

A mai napig rekorder angol sportfogadás nyereményt 2011-ben egy Steve Whiteley nevű férfi szerezte meg, közel 1,5 millió angol font értékben. A korábban egy hőerőműben dolgozó mérnök a lóversenypályán csinálta meg a szerencséjét. Whiteley rendszeresen látogatta a versenyeket. A szép napon 6 különböző futam győztes lovát tippelte meg, kombinálva 725,335 az 1-hez kifizetés mellett. A győztes lovak neve Semi Colon, Black Phantom, Ammunition, Mr Benett, Lundy Sky és Lupita volt, amire Steve minden bizonnyal a mai napig emlékszik. Saját elmondása szerint soha nem számított arra, hogy valaha is ekkora nyereményhez jusson.

MEGOSZTÁS