A legújabb Snapdragon processzorral érkezhet a Honor 50

honor

A Honor napokon belül bemutathatja legújabb zászlóshajóját, amit a szivárgások szerint a legújabb Qualcomm Snapdragon processzor hajthat.

INLOCK

A Honor 50 készülékről már számos specifikáció kiszivárgott és több renderkép is. Most az derült ki, hogy a Qualcomm legújabb chipjével érkezhet meg majd az új mobiltelefon. Ez a chip a Snapdragon 778 G lehet, amit a napokban mutatott be a cég. A processzor 6nm-es TSMC node-ot tartalmaz. A processzor pontos specifikációi a következő ábrán láthatóak.

honor

A két cég együttműködését több Twitter bejegyzés is megerősíti, hiszen a Qualcomm hivatalos oldalán az alábbi poszt lett megosztva:

A Honor oldalán pedig ez:

Fontos megjegyezni, hogy a Pro modell a Snapdragon 888-at fogja megkapni. Az 50-es sorozatot egyedi hátlapi dizájnjáról lehet felismerni. Persze nem baj, hogy a hátoldalán jól olvasható a Honor felirat, hiszen a hamarosan érkező P50-es sorozathoz kísértetiesen fog hasonlítani a kamera elrendezést tekintve. Korábban már írtunk róla, hogy a hátlapi kamera elrendezés két nagy kamerakörben lesz megoldva. A felső körben lesz valószínűleg egy 50 MP-es felbontású főkamera, amivel részletgazdag képek készíthetőek majd. A kamerakörök között lesz egy villanó LED, ami sötétben lehet nagy segítség fotózáskor, vagy akkor, ha valamit keresünk a sötétben és szükségünk van egy elemlámpára. Az alsó kamerakörben a Pro változatban a szivárgások alapján egy 13 MP-es ultraszéles látószögű lencse és egy 8 MP-es telefotó lencse lehet. Mindezek mellé kerülhet még egy ToF lencse is. A sima modellben a teleobjektív lencsét a költségek csökkentése érdekében, lehet, hogy elhagyja a cég és lecseréli azt egy makró szenzorra.

A kijelzőt tekintve, valószínűsíthető, hogy mindegyik készüléknél Amoled kijelzőt kapunk, 120 Hz-es kijelző képfrissítéssel. Valószínűleg az IP68-as tanúsítvány is adott lesz a készüléknél, hiszen a prémium szegmensben próbál majd szerencsét. Itt pedig ez a specifikáció már elvárt. A Pro modellnél az akkumulátor 4400 mAh-s lehet, amit 66W-al lehet majd vezetékesen tölteni, vezeték nélkül pedig 50W-al.

Arról még mindig nincs hír, hogy a telefonok Google szolgáltatásokkal vagy anélkül fognak majd megérkezni. Mindenesetre elmondható, hogy a specifikációkat tekintve ütős kis készüléket kaphatnak a Honor rajongók.

Forrás: 1,2,3,4