A Microsoft Xbox Game Pass Ultimate játékok hamarosan új platformon is megjelennek

A Microsoft megerősítette, hogy 2021 tavaszán elindítja az Xbox Game Pass streaminget iOS-en és PC-n is.

A felhő alapú játékszolgátatás az xCloud az Xbox Game Pass Ultimate előfizetéssel együtt jár és felhasználók telefonjuk vagy táblagépükön lévő játék könyvtárból streamelhetik kedvenc játékaikat. A szolgáltatás a hazánkban napokban indult Google Stadiához hasonlít leginkább.

A PC-s platfromon nagyon egyszerű lesz a használata. Internetes böngészőből vagy az Xbox applikációból tudjuk elérni a szolgáltatást. Ezen kívül csak egy jóminőségű internet kapcsolatra lesz szükségünk, hogy maximálisan kihasználjuk a benne rejlő lehetőségeket akár otthonunkban akár munkahelyünkön. Az iOS platformot használók számára, internetes böngészőből lesz elérhető a szolgáltatás applikációból sajnos nem.

Az iOS és PC platformok közel egymilliárd új felhasználót hozhatnak a Microsoftnak. Az XCloud elérhető lesz többek között Ausztráliában, Braziliában, Japánban és Mexikóban is. A jövőben gyakorlatilag nem lesz szükségünk arra, hogy drága konzolokat vásároljunk, hiszen bármikor bárhol játszhatunk majd akár PC-ről vagy akár telefonunkról. Persze a konzol az konzol, hiszen sokan ragaszkodnak hozzá, de ez így is van rendjén.

Néhány hete felröppentek hírek az Xbox háztájáról, hogy játékaik az “okostelevíziókba is bekerülnek” azonban a mostani bejelentésben erről még nem volt szó.