A Netflix és a YouTube is segíti az otthonról tanulókat és dolgozókat

you-netflx-cover

A Youtube és a Netflix is segíti az otthonról dolgozók és tanulók munkáját azzal, hogy csökkentik szolgáltatásuk minőségét.


A koronavírus miatt hatályba lépő intézkedések Európa szerte sokakat arra kényszerítenek, hogy otthonról dolgozzanak vagy tanuljanak. Mellettük még vannak olyanok is, akiknek a vírusveszély miatt nem lehet vagy kell munkába járni. Közülük a többség az interneten tölti el az időt, ami sok esetben leterheli a hálózatot, ezért nem is csoda, hogy lassabb a megszokottnál. Az Európai Bizottság egyik tagja, Thierry Breton fel is hívta erre több szolgáltató figyelmét is. Közülük kettő igen népszerűnek mondható és jelentős adatfogalmat bonyolítanak le nap mint nap. A Netflix-nek Európában jelenleg 51 millió felhasználója van, már csak ez jelentős forgalmat generál. A másik a YouTube, amit valószínűleg nem kell bemutatni senkinek, a világ bármely részéről elérhető videómegosztóról van szó.

netflix-2

A Netflix és a Youtube is tisztában van azzal amire Thierry Breton rámutatott. Ezért az elkövetkezendő 30 napban csökkentett bitrátával tudjuk majd megtekinteni a filmeket, sorozatokat, vagy éppen a feltöltött videókat. A kezdeményezés már a mai naptól él, a Netflixen egy picit érezhető is, hogy romlott a minőség. A YouTube pedig HD helyett csak SD minőséget játszik, ami még inkább észrevehető egy videó megtekintésekor.

youtube-1

Ezek még csak az első intézkedések, az is előfordulhat, hogy újabb 30 nappal hosszabbítanak majd.

MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.