A Qualcomm bejelentette a Snapdragon 732G lapkát

sd-732g-cover-2

A Snapdragon 730G processzor nagyon népszerű középkategóriás rendszerchip volt a telefongyártók körében, ebből adódóan rengeteg készülékben találkozhattunk vele. A Qualcomm viszont a tegnapi napon bemutatta a chip egy továbbfejlesztett változatát a Snapdragon 732G-t, ami ugyan sokban nem tér el az alap 730G-től, de egy hajszálnyival mégis jobb nála.

A gyártástechnológia ugyanaz mint az előző generáció esetében, tehát most is egy 8 nanométeres processzort kapunk. Azonban a két magasabb órajelű Kryo 470 mag még magasabb órajelen pörög, 2,2 GHz helyett már 2,3 GHz-es órajelen. A további hat darab Kryo 470 mag órajele maradt ugyan úgy 1,8 GHz. A grafikus gyorsítón is tuningoltak egy kicsit, a Snapdragon 730G-ben is lévő Adreno 618 GPU már 15%-kal jobb teljesítményre képes. A modem marad változatlan, vagyis ezúttal is az LTE hálózaton 800 Mb/s letöltési és 150 Mb/s feltöltési sebességre képes X15-re számíthatunk. Adott a WiFi 6 támogatás, Quick Charge 4+ és már Bluetooth 5.0 helyett 5.1-et kapunk, de ugyan azokkal a szolgáltatásokkal.

Azok, akik játszanak a telefonon jó hír, hogy van Snapdragon Elite Gaming, ami lehetővé teszi a HDR renderelést, van Game Jank Reducer és támogatott a Vulkan 1.1 is. A videók felvétele 4K felbontásban 30 kép/másodperc támogatott a HDR10 és HLG amit a nagy dinamikatartományú képek készítésénél vehetünk majd észre. Ezen kívül a lapka képes a képeket HEIF formátumba is tömöríteni, amivel még több szabad helyet spórolhatunk meg.

sd-732g-cover

Összegezve, sok változást azért annyira nem eszközölt a Qualcomm az új processzoron, de ettől függetlenül szinte biztos, hogy a 730G-hez hasonlóan számos középkategóriás készülékben találkozhatunk majd vele.

MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.