A Samsung bemutatta legolcsóbb 5G-s mobilját, a Galaxy A32 5G-t

galaxy-a32-5g-cover

Megérkezett, és februártól Európában is elérhető lesz a Samsung legolcsóbb 5G-s mobilja, és be kell valljuk nagyon kíváncsiak leszünk a hazai árára.

Egy ideje már számítottunk a Galaxy A32 5G érkezésére, de pontos megjelenési dátumot nem igazán tudtunk hozzá. A Samsung viszont a napokban leleplezte a készüléket, ami február 12-től Európa-szerte elérhető lesz 280 eurós, vagy is átszámítva körülbelül 100 ezer forintos kezdőáron. Sajnálatos módon a hazai árral kapcsolatban még nem érkezett semmi hivatalos információ. Valamint a Galaxy A32 5G-ben lévő lapka mivolta sem derült ki, de ha minden igaz akkor egy MediaTek Dimensity 720 processzorról van szó.

A készülék egyébként egy 6,5 hüvelykes HD+ felbontású (Infinity V) LCD kijelzőt kapott, melynek felső sávjában középen, találjuk a 13 megapixeles előlapi kamerát. A hátlapon négy darab kamera áll rendelkezésünkre, az elsődleges szenzor 48 megapixeles, f/1.8 rekeszértékkel, valamint ezen kívül van még egy f/2.2-es 8 megapixeles ultraszéles látó, továbbá egy 5 megapixeles makró kamera és egy 2 megapixeles mélységérzékelő, utóbbi kettő f/2.4 rekeszértékkel.

A Galaxy A32 5G-ben lévő processzorról annyit tudunk, hogy egy nyolcmagos chipről van szó melyben 2 + 6 konfigurációban vannak a magok és maximális órajele 2 Ghz. Az A32 5G 128 GB-os tárhellyel rendelkezik, amit szükség esetén akár 1 TB-is tudunk bővíteni. A rendszermemória választásunktól függően 4, 6 vagy 8 GB lehet. Az akkumulátor kapacitása 5000 mAh, a telepet pedig 15 wattos gyorstöltéssel tudjuk táplálni.

A telefon négyféle színben jelenik meg, ezek az Awesome Black, Awesome White, Awesome Blue és az Awesome Violet fantázianeveket kapták.