A Samsung is beszállhat a vakcinagyártásba

samsung

Világszerte hiány van a koronavírus elleni vakcinákból. De hogyan is kapcsolódik ez a Samsung vállalathoz?

INLOCK

A dél-koreai Samsung az egészségügyi szektorban is jelen van, a Samsung Biologics biotechnológiai vállalattal. A cég az egyik legnagyobb gyártókapacitással rendelkezik a saját szektorában. Már egy ideje gyártanak szerződés alapon vakcinákat különböző cégeknek, de szeretnének minél több szabadalmaztatott gyártási technológiához hozzájutni, hogy a jelenleginél szélesebb portfólióval rendelkezzenek és egyre több megrendelésnek tudjanak eleget tenni. Emellett a Samsung törekszik arra is, hogy bővítse az ázsiai és európai ellátási vonalait. A cég elsősorban olyan amerikai nagyvállalatok vakcináit gyárthatja, mint a Pfizer és a Moderna.

A vállalat elnöke Moon Jae-in 2021. május 21-én találkozik az Amerikai Egyesült Államok elnökével Joe Biden-nel egy csúcstalálkozó keretében, ahol a dél-koreai források szerint, megvitathatják a vakcinagyártás részleteit. Lee Ho-seung Korea politikai főtitkára szerint, az USA vakcinagyártási központtá akarja változtatni Dél-Koreát.

Félvezetőgyártás

A Samsung nagy gyártósorokkal van jelen az USA-ban a félvezetők tekintetében. A Samsung Seminconductor, amerikai chipgyártási infrastruktúra fejlesztése érdekében az év végén újabb gyártóüzemeket hozhat létre az országban. Az Egyesült Államok szeretné, hogy ezek a tervek valóra váljanak, így a Samsung ezt a lehetőséget szeretné megragadni, és egy megállapodás keretein belül több vakcinagyártási szabadalomhoz hozzájutni.

A koreai médiában egy koreai tisztviselő azt nyilatkozta, hogy:

Moon elnök várhatóan elmondja Biden-nek, hogy Dél-Korea milyen szerepet játszhat a Samsung Electronics-on keresztül az amerikai elnök félvezető-kezdeményezéseinek támogatásában.

Az USA eddig nem nagyon szerette volna megosztani senkivel a szabadalmaztatott bio gyógyszerészeti technológiákat, mivel ezek az ország számára stratégiai elemeknek bizonyulnak. Viszont lehetséges, hogy a Biden kormány megállapodik bizonyos szabadalmak megosztásába azért, hogy a cég félvezető részlege továbbra is nagy befektetője legyen az Egyesült Államok félvezető gyártási infrastruktúrájának fejlesztésében.

A Samsung igyekszik minden helyen helyt állni és figyelnek minden olyan szektorra, ahol látják a cég növekedésének lehetőségét. A találkozó lefolyása után, ha a felek megegyeznek, mindketten elérhetik a kitűzött célokat és további növekedést hozhatnak együtt létre, mindkét szektorban.

Forrás

MEGOSZTÁS
Több éve figyelem a mobiltelefon piacot és annak sajátosságait. Mindig próbálok naprakész információkat hozni számotokra.