A szankciók ellenére is jobban zárta első félévet a Huawei mint tavaly

A Huawei az amerikai kormány által bevezetett szigorítások ellenére is jobb statisztikával zárt az első félévet mint tavaly.


A Huawei az elmúlt néhány hónapban kiemelkedő figyelmet kapott. Ennek oka az volt, hogy az Egyesült Államok feketelistára tette a magántulajdonú kínai céget. Ezt követően több negatív hírt is hallhattunk, ami a felhasználóknál is kicsapta a biztosítékot, így fórumokon vagy közösségi oldalakon érdeklődtek, hogy mire is számítsanak. A közelmúltban lezajló G20 csúcstalálkozón Donald Trump amerikai elnök “feloldotta” a tilalmat. Azonban a kínai vállalat továbbra sem került le a listáról. Mint tudjuk licencekkel továbbra is kereskedhetnek majd az amerikai cégek a Huawei-el, amennyiben az nem jelent veszélyt a nemzetbiztonságra.

A májusban kezdődő szankciók ellenére úgy tűnik mégis sikerült jól zárnia az első félévet a Huawei-nek. Liang Hua a vállalat elnöke egy sajtótájékoztatón elmondta, hogy bevételüket az első félévben növelték. Elmondása alapján “a Huawei teljes üzletmenete zökkenőmentesen futott még a tiltás bevezetése ellenére is.”

liang-hua

Liang Hua elmondta továbbá, hogy most sem tartja tisztességesnek, hogy néhány amerikai gyártó számára engedély kell ahhoz, hogy a Huawei-el kereskedjen. Illetve megerősítette azt is amit az amerikai kereskedelmi miniszter Wilbur Ross kedden bejelentett, hogy rövidesen megkapják a licenceket azokra a termékekre amik nem jelentenek nemzetbiztonsági kockázatot. Ezt követően pedig tovább folytathatják a kereskedelmet a Huawei-el.

FORRÁSgizmochina
MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.