A vártnál előbb kezdett el csökkenni az 5G mobilok ára

5g-cover

Az 5G telefonok tavasszal még észbontóan drágák voltak, most az év végéhez közeledve viszont hihetetlen alaposan visszaesett az áruk.

Annak ellenére, hogy az 5G már itthon is van, nyugodtan kijelenthetjük, hogy még van hová fejleszteni a szolgáltatóknak. A főváros egyes részein kívül ugyanis még nem igazán találunk 5G-t. Persze máshol sem jobb a helyzet, valószínűleg Kínában sincs még vidéken jelen az ötödik generációs hálózat, de ott már több városban megtalálható.

Az év elején kezdtek érkezni az első 5G képes eszközök, akkor még alig volt valahol jelen az új generációs hálózat. Azóta több hónap eltelt, megkezdték a nagyobb városokban a bázis-állomállomások kiépítését és mondhatni akad bőven választék is, ha egy 5G képes telefont szeretnénk venni. Az első ilyen mobilok meglehetősen drágák voltak, de a napokban megérkeztek a Redmi újdonságai, amik elég baráti árcédulát kaptak. A Redmi ezúttal is többféle memóriakiosztással kínálja legújabb modelljeit. A 6/64 GB-os K30 5G például csak 85 ezer forintba került, de a 8/256 GB-os variáns 123 ezer forintos ára is elég kecsegtető. Az ilyen alacsony ár természetesen kénytelen a konkurenciát arra ösztönözni, hogy ők is valamivel olcsóbban árulják majd termékeiket, mivel a Redmi K30 5G széria újradefiniálja az 5G telefonok árazását.

Mint tudjuk, több gyártó is dolgozik már olcsó 5G-s telefonokon, a Samsung például MediaTek chipet tenne az ilyen eszközeibe, de valószínű, hogy teljesítményben még így is jóval a Redmi K30 alatt lennének, árban pedig drágábbak lehetnek nála. Egy biztos, a Redmi K30 sorozat most eléggé felborzolta a kedélyeket az alacsony árával, ami így még tovább csökkentheti a hasonló modellek árait, ez persze nekünk felhasználóknak csak jó. Kérdés már csak az, hogy ebből mi magyarok mennyit érzékelünk majd, mivel itthon elég szegényes az 5G mobilok felhozatala.

FORRÁSgizmochina
MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.