A vártnál erősebb processzorral jöhet a Galaxy S20 Lite

Geekbench teszten járt az állítólagos Galaxy S20 Lite és meglepő módon Lite változat ellenére egy elég erős processzorral mutatkozhat majd be az S20 széria új tagja.

Már korábban is pletykáltak arról, hogy a februárban bemutatott Galaxy S20 széria ősszel Lite változatot kap. Illetve ezzel kapcsoltban azt is lehetett hallani, hogy Lite változat létére egy igen erős processzorral debütálhat majd a mobil, amit most részben egy teszt meg is erősített. Még az előző hónapban hallhattunk róla, hogy a Galaxy S20 Lite akár Snapdragon 865 processzorral is bemutatkozhat, ezt egy Geekbench teszt is megerősíti. Bár a teszt nem nevezi meg a lapkát, az órajelekből és a magok számából egyértelműen levonhatjuk a következtetést, hogy a Snapdragon 865-ről van szó.

galaxy-s20-lite

Kiderült az is, hogy a tesztelt példányban 6 GB rendszermemória volt, a gyári száma pedig SM-G781B, ami ezért egy kicsit távol áll a jelenlegi Galaxy S20 mobilok SM-G980-al kezdődő modellszámától. Talán közrejátszhat az is ebben, hogy egyes források szerint nem egészen Galaxy S20 Lite néven fog érkezni a mobil. Hallhattunk már arról is, hogy Galaxy S20 Pen Edition vagy Fan Edition néven fog bemutatkozni. Ami akár azt is jelentheti, hogy a Note sorozathoz hasonlóan S-Pen járhat majd az eszköz mellé.

A bemutatóval kapcsolatban még semmi biztosat nem tudunk. Ha minden igaz októberre várhatjuk a megjelenést, de az sincs kizárva, hogy végül nem lesz belőle semmi vagy egy teljesen más telefon fog bemutatkozni ezzel a modellszámmal.